fbpx
spot_img
17.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BISTRIȚA NĂSĂUDConcurs de modelare 3D pentru pasionații de robotică! Câștigătorii intră fără examen...

Concurs de modelare 3D pentru pasionații de robotică! Câștigătorii intră fără examen la UTCN Extensia Bistrița

Publicat în

spot_img
spot_img

Premieră pentru extensia Bistrița a Universității Tehnice din Cluj-Napoca! Elevii de liceu își vor putea modela 3D propriul robot!

Pasionații de robotică din 6 licee ale județului au posibilitatea să își ducă pasiunea la alt nivel.

Astăzi, 24 martie, la inițiativa departamentului Ingineria Proiectării și Robotică din cadrul Facultăți de Inginerie Industrială, Robotică și Managementul Productiei din UTCN a avut loc prima sesiune informativă de inițiere gratuită în proiectare asistată pentru elevii de liceu.

Au participat elevi din Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Colegiul Național „Andrei Mureşanu”, Colegiul Tehnic Infoel, Colegiul Național „Petru Rareş” din Beclean, Colegiul Național „George Coşbuc” din Năsăud şi Liceul Teoretic „Solomon Haliţă” Sângeorz-Băi.

Demersul este parte a programului „SolidWorks Mastermind Challenge – Concurs de modelare 3D pentru elevi”.

La final, echipe formate din elevii celor 6 licee din județ se vor întrece în cadrul unui concurs bazat pe principii inovatoare din inginerie.

S-a dat start-ul înscrierilor!

Odată cu deschiderea noului spațiu de pe pietonal, conducerea universității a prioritizat accesul elevilor din Bistrița-Năsăud la tot felul de manisfestări. Pentru a-i sprijinii în decizia cu privire la admitere și a le oferi în același timp posibilitatea să lucreze cu softuri la zi, UTCN s-au gândit la o provocare inedită.

„Punem la dispoziție un curs intensiv pentru clasele a 11-a și a 12-a cu o durată de o lună de zile, a câte 4 – 6 ore pe săptămână. O parte va fi online și o parte față în față.

La final, participanții vor primi o licență pentru a putea lucra și a-și exersa capacitățile până la finalul anului școlar.

După cele 10 cursuri, vom organiza și un concurs de premiere în cadrul căruia cei mai buni vor primi o diplomă emisă de UTCN cu care se vor mândri peste ani. În plus, documentul le va garanta primilor trei premiați admiterea în cadrul universității noastre”, a transmis dr. inginer Călin Neamțu, aflat la conducerea departamentului.

Andrei Buda

Articole recente

Decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UMF “Victor Babeş” din Timişoara, prof. univ. dr. Bogdan Timar, este noul președinte al Societății Române de Diabet

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice este una dintre cele mai vechi și importante societăți științifice medicale din România

Ploi torențiale și grindină în jumătate de țară

Un cod galben de furtuni care se va extinde în jumătate de țară a fost emis marți de ANM. Avertizarea este valabilă la început în nouă județe din sud, iar apoi se extinde până joi în jumătate de țară.

Gabriel Zetea, candidat PSD pentru Consiliul Județean Maramureș: ”Proiecte realizate și în derulare de zeci de milioane de euro în Botiza!” (PE)

Deputatul Gabriel Zetea, candidatul social-democraților maramureșeni pentru președinția Consiliului Județean a arătat că este mândru de toți primarii harnici ai Partidului Social-Democrat iar unul dintre aceștia este colegul și prietenul său, Florea Poienar, primarul comunei Botiza CMF: 21240002

Se deschide frontiera româno-sârbă pentru bicicliști și ambarcațiuni

Timișenii vor putea trece granița în țara vecină pe bicicletă, dar și cu ambarcațiunile proprii o dată pe lună, începând cu acest sfârșit de săptămână până în octombrie 2024.

Mai multe articole de același fel