Turul Castelelor pe bicicletă, o premieră pentru județul Mureș, începând din vară

Conducerea Asociaţiei Visit Mureş a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, lansarea în premieră, din vara acestui an, a Turului Castelelor pe bicicletă, pe un traseu de 67 de kilometri, precum şi punerea în funcţiune a noului dispozitiv de realitate virtuală, prin care pot fi vizitate cele mai frumoase atracţii ale judeţului Mureş.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

„Obiectivul organizării Turului Castelelor a fost pentru a promova patrimoniul judeţului Mureş. Încercăm să punem castelele în lumină. Acest traseu are 67 de kilometri şi are şase castele de vizitat, plus Cetatea Medievală din Târgu Mureş, care undeva în tematică este aproape de acest parcurs. Turul începe în Brâncoveneşti, după care vom ajunge la castelele din Gurghiu, Gorneşti, Dumbrăvioara, eventual Ernei, depinde în ce stadiu se vor afla reabilitările, şi castelul din Sângiorgiu de Mureş, recent reabilitat. Va fi un tur ghidat, la faţa locului ne vor aştepta proprietarii şi în 20-30 de minute ne vor prezenta aceste castele. Nu cred că, cu ocazia acestui tur, vom avea timp să şi intrăm în interiorul acestor castele, însă după aceea putem reveni şi putem să vizităm acest castel”, a declarat directorul executiv al Asociaţiei Visit Mureş, Lorant Szanto.

Potrivit reprezentantului Visit Mureş, castelul Mariaffi din Sângeorgiu de Mureş este reabilitat în totalitate, însă şi celelalte castele sunt vizitabile.

„Castelul din Gorneşti intră în reabilitare în acest an, încă nu se ştie exact starea în care va fi, însă contele ne va aştepta în grădină şi ne va prezenta pe scurt povestea castelului. Scopul turului este promovarea, nu neapărat turul efectiv. Turul efectiv poate fi după aceea folosit ca un pachet turistic şi revândut operatorilor, atât din ţară, cât şi din străinătate ca tur pe biciclete a castelelor. E o nişă destul de interesantă şi e un trend mai nou (…) Am primit mai multe feedback-uri pozitive şi pentru acest tur şi pe promovarea castelelor în sine, foarte mulţi turişti au fost interesaţi. Acum trebuie să avem o şi o deschidere mai mare a proprietarilor şi mă gândesc şi a agenţilor economici din zonă care îşi pot crea aceste pachete care să fie interesante pentru turişti”, a spus Lorant Szanto.

În cadrul conferinţei de presă a fost prezentat şi noul tur virtual accesibil de pe pagina web a asociaţiei, reprezentanţii presei având ocazia să testeze ochelarii VR, prin care au putut „vizita” cele mai frumoase atracţii ale judeţului Mureş.

„Şi digitalizarea în turism este un trend nou şi am încercat şi noi să facem paşi către acest lucru. Acest tur virtual se găseşte pe site-ul nostru şi după ce s-a accesat, poate fi exploatat, atât pe calculator, cât şi pe telefon, dar şi pe ochelari VR. Deocamdată avem un singur dispozitiv VR. De aceea am am venit cu ideea acestor ochelari VR şi a machetei pentru ca turiştii care sunt interesaţi să fie prinşi cu o experienţă”, a mai arătat directorul executiv al Asociaţiei Visit Mureş.

Sursa: Agerpres

Ioana Pop