fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUUn sat din Transilvania, în Topul 20 al locurilor din lume pe...

Un sat din Transilvania, în Topul 20 al locurilor din lume pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață

Publicat în

spot_img
spot_img

Conform msn.com, persoanele pasionate de călătorii nu trebuie să rateze ocazia de a vizita satul transilvănean Rășinari.

„Rășinari este un sat care face parte din Mărginimea Sibiului, o zonă specifică a județului Sibiu și o regiune etnografică unică a României. Este o zonă muntoasă, compusă din 18 sate cu 40.000 de locuitori care împărtășesc aceleași tradiții, arhitectură și istorie.

Zona este situată la sud-vest de orașul Sibiu, în sudul Transilvaniei, la poalele munților Cindrel și Lotrului.

Satul are o istorie bogată în creșterea oilor și în producerea unei mari game de produse tradiționale. Brânza este un produs iconic, care este sărbătorit prin „Drumul brânzei în Mărginimea Sibiului” și în cadrul festivalului „Ziua Cheesecake-ului Românesc” și „Festivalului Brânzei și Coniacului.

Alte atracții culturale ale orașului includ Grupul de dans popular tradițional, Muzeul Etnografic al orașului, Muzeul Bisericesc, Biserica Sfânta Paraschiva și casa familiei poetului Octavian Goga”, este descrierea făcută satului Rășinari de către msn.com.

Rășinari rivalizează cu localități din Spania, Peru sau Iordania

Foto: MSN.com

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

“Povestea soldatului”, pe muzica lui Igor Stravinski, la Sibiu

Inspirat de compoziția omonimă a lui Igor Stravinski, scrisă în timpul Primului Război Mondial, “Povestea soldatului” face apel la una dintre cele mai puternice dihotomii din istoria omenească, adică lupta între dorința de câștig material și faimă și trăirea unei vieți liniștite, în conformitate cu natura, ce poate aduce bucurii autentice.

De la frigul din clase la căldura muzicii: Elevii de la Liceul de Artă din Sibiu învață iarna într-un frig cumplit

Liceul de Artă din Sibiu are nevoie de ajutor. El funcționează într-o clădire monument istoric ce aparține Bisericii Evanghelice. Pentru că nu e clădirea școlii, investițiile sunt aproape inexistente, motiv pentru care cei care au de suferit sunt elevii.