fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDITORIALEDITORIAL: Cu profesori care dansează pe catedră e normal să nu avem...

EDITORIAL: Cu profesori care dansează pe catedră e normal să nu avem lideri

Publicat în

spot_img
spot_img

Zilele trecute, Dan Coardă, un coleg din presa județeană cu mult mai multă experiență, vorbea de tineri şi lipsa de modele într-un editorial care merită citit de toată lumea. (Vezi material)

În materialul lui a pornit dezbaterea de la un citat al președintelui Academiei Române, domnul academician Ioan-Aurel Pop, care a precizat în mai multe rânduri: ,,Copiii nu mai au modele… nu le mai cultivă nimeni dragostea de țară şi de eroii autentici ai României”.

Putem sesiza zilnic faptul că generațiile tinere nu mai împărtășesc aceleași valori și nu au o curiozitate spre îmbogățirea cunoștințelor despre țara și pământul strămoșesc. Aspect normal, vizibil în orice societate și repetat de multe ori în istorie, însă anormal este comportamentul celor care ar trebui să-i educe pe tineri și să le stârnească interesul spre valori socio-culturale absolut necesare într-o societate.

După ce doi profesori de la Seminarul Teologic din Baia Mare au părăsit catedra după ce Recorder.ro a publicat un documentar în care erau relatate relațiile nepotrivite ale unui cadru didactic cu elevele lui, acum avem de-a face cu o altă situație.

De această dată, un cadru didactic al Colegiului Tehnic C.D. Nenițescu, profesor de limba engleză, a ales să-și extindă aria de predare a cunoștințelor, executând un dans pe catedră în fața propriilor elevi.

Nu putem să comentăm mai mult, dar în schimb știm că este normal să nu avem lideri cât timp în sistemul de educație sunt astfel de persoane.

Vom reveni cu amănunte despre „proful curajos”, dar până atunci poate ar fi mai bine să mai aruncați un ochi prin telefoanele copiilor. Cine știe ce veți mai descoperi.

Andrei Buda

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

”Dăm Click pe România” a inițiat înscrierile prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare

Dăm Click pe România este un proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere prin care anual 4.000 de calculatoare recondiționate sunt donate către unitățile de învățământ care nu au echipamentele necesare de pe care elevii să poată învăța noțiune digitale de bază.

La Sibiu a fost semnat contractul de finanţare pentru construirea Campusului integrat pentru învăţământul dual

Proiectul a fost depus în urmă cu un an de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, în calitate de lider al parteneriatului, şi de Primăria Municipiului Sibiu, cea care a cumpărat şi a pus la dispoziţie terenul de 20.000 metri pătraţi, aflat pe Calea Dumbrăvii.