fbpx
23.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEAlin Tișe: Achiziționăm pentru Spitalul Clinic de Urgenţă echipamente medicale și aparaturi...

Alin Tișe: Achiziționăm pentru Spitalul Clinic de Urgenţă echipamente medicale și aparaturi de peste 550.000 de euro

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj anunţă că va achiziţiona pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 110 echipamente medicale şi aparaturi, în valoare de peste 2,73 milioane de lei.

„Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, va achiziţiona nu mai puţin de 110 noi echipamente şi aparaturi medicale, în valoare de peste 2.730.000 de lei. (…) Printre echipamentele care urmează să fie achiziţionate de instituţia spitalicească se numără un aparat de anestezie, un videolaringoscop, un ecocardiograf, două defibrilatoare, o masă de operaţii cu accesorii ORL, un cistoscop pediatric, o staţie centrală de monitorizare, două paturi pentru sugari şi o lampă scialitică”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de CJ Cluj.

De asemenea, vor fi achiziţionate şi un timpanometru, o targă, cinci monitoare pentru urmărirea funcţiilor vitale, un sterilizator, două sisteme de încălzire a pacientului, trei aparate EKG portabile, cinci Holtere EKG, cinci Holtere TA, 15 infuzomate şi 20 de injectomate.

„Este o sumă importantă de bani, peste 550.000 de euro, care va fi investită în beneficiul direct al micilor pacienţi. Echipamentele medicale de înaltă tehnologie vor facilita examinarea, diagnosticarea şi tratarea copiilor”, a declarat, conform comunicatului, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Articole recente

Tururi ghidate gratuite pentru turiștii care vizitează Oradea

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite

Sindicatele din Educație resping propunerea Guvernului de majorări ale veniturilor personalului didactic

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Sindicatele respins oferta

Duminică, ora 18:00 U- BT Cluj Napoca -CSM CSU Oradea. Se joacă cu titlul pe masă. Clujenii pot deveni campioni pentru al treilea an...

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 18:00 în BT Arena, în meciul cu numărul VI din finala Ligii Naţionale.

Duminică, ora 14:00 Gloria Buzău – UTA. Manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1

Gloria Buzău și UTA Arad se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 14.00, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1.

Mai multe articole de același fel

Contractul pentru metroul clujean, semnat în prezența premierului Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au participat, joi, la semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia magistralei de metrou M1 din Cluj-Napoca, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).