fbpx
8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEAlin Tișe: Achiziționăm pentru Spitalul Clinic de Urgenţă echipamente medicale și aparaturi...

Alin Tișe: Achiziționăm pentru Spitalul Clinic de Urgenţă echipamente medicale și aparaturi de peste 550.000 de euro

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj anunţă că va achiziţiona pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 110 echipamente medicale şi aparaturi, în valoare de peste 2,73 milioane de lei.

„Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, va achiziţiona nu mai puţin de 110 noi echipamente şi aparaturi medicale, în valoare de peste 2.730.000 de lei. (…) Printre echipamentele care urmează să fie achiziţionate de instituţia spitalicească se numără un aparat de anestezie, un videolaringoscop, un ecocardiograf, două defibrilatoare, o masă de operaţii cu accesorii ORL, un cistoscop pediatric, o staţie centrală de monitorizare, două paturi pentru sugari şi o lampă scialitică”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de CJ Cluj.

De asemenea, vor fi achiziţionate şi un timpanometru, o targă, cinci monitoare pentru urmărirea funcţiilor vitale, un sterilizator, două sisteme de încălzire a pacientului, trei aparate EKG portabile, cinci Holtere EKG, cinci Holtere TA, 15 infuzomate şi 20 de injectomate.

„Este o sumă importantă de bani, peste 550.000 de euro, care va fi investită în beneficiul direct al micilor pacienţi. Echipamentele medicale de înaltă tehnologie vor facilita examinarea, diagnosticarea şi tratarea copiilor”, a declarat, conform comunicatului, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Ioana Pop

Articole recente

Statul român ar putea plăti despăgubiri de până la 6,7 miliarde de dolari în procesul pentru aurul de la Roșia Montană

Executivul a menţionat că eventualele căi de atac la care ar putea face apel autorităţile române în acest caz se regăsesc în "Convenţia pentru reglementarea diferendelor relative la investiţii între state şi persoane ale altor state, încheiată la Washington la 18 martie 1965, ratificată prin Decretul Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România nr.62/1975".

STUDIU | Elevii români au încredere mai mare în instituţiile europene decât în cele naţionale

Rezultatele raportului european ICCS (International Civic and Citizenship Education Study) ne oferă date extrem de interesante, din perspectiva proiecţiei pentru viitor a ceea ce înseamnă cetăţenia europeană şi aderenţa la valorile de bază ale acesteia.

Psihologia, cel mai nou program de studii de licenţă la UMFST G.E. Palade Târgu Mureş

Admiterea la Psihologie se va realiza pe bază de concurs de dosare, iar criteriile de selecţie sunt stabilite pe baza mediei ponderate dintre media generală a anilor de studii pentru clasele IX-XI (60%) şi media aritmetică la disciplina relevantă (limba şi literatura română) pentru clasele IX-XI (40%).

Al doilea focar de rabie, confirmat la o vulpe în județul Satu Mare

Al doilea focar de rabie a fost confirmat la o vulpe în localitatea Micula Nouă

Mai multe articole de același fel