fbpx
15.7 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIEOpt persoane, printre care și managerul SJU Brașov, găsite în incompatibilitate sau...

Opt persoane, printre care și managerul SJU Brașov, găsite în incompatibilitate sau cu avere nejustificată de inspectorii ANI

Publicat în

spot_img
spot_img

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat averea nejustificată, conflictul de interese de natură administrativă, starea de incompatibilitate sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul a opt persoane.

Dragoş-Virgil Titea, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor, actual director la Direcţia Juridică şi Administrativ în cadrul R.A. ROMATSA, a fost găsit cu o diferenţă nejustificată de circa 825.000 de lei între averea dobândită şi veniturile realizate, în perioada exercitării funcţiilor publice de secretar de stat şi director, informează un comunicat al ANI.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, Călin Pavel Cobelschi, a fost găsit în stare de incompatibilitate, începând cu data de 7 mai 2019, întrucât exercită simultan cu funcţia de manager şi funcţiile de medic specialist şi medic primar în cadrul unei societăţi comerciale ce are ca obiect principal de activitate acordarea de asistenţă medicală specializată.

Potrivit ANI, medicul Vasile Adrian Mureşan se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 septembrie 2018, întrucât exercită simultan cu funcţia de medic şef secţie Chirurgie Vasculară în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş şi calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator în cadrul unei societăţi comerciale.

De asemenea, şeful de serviciu la Serviciul Financiar-Contabil, Buget în cadrul Direcţiei Economice la Primăria Oraşului Voluntari, Ştefan Cristinel Mitroi, se află în stare de incompatibilitate începând cu anul 2020, întrucât simultan cu funcţia publică exercitată în cadrul Primăriei Oraşului Voluntari a exercitat/exercită mai multe funcţii în cadrul unor societăţi comerciale de interes local la care Consiliul Local Voluntari este acţionar majoritar.

În cazul directorului Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Caransebeş, Maria Sauer, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa unor indicii referitoare la posibila săvârşirea a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în calitatea sa de director, a semnat înscrisuri referitoare la numirea în funcţia de director adjunct ştiinţific şi a majorării salariale pentru soţul său, secretar ştiinţific în cadrul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Caransebeş.

„Cristina Magdalena Enişor, în anul 2020, în exercitarea atribuţiilor de serviciu aferente funcţiei publice de consilier în cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a acordat viza de control financiar preventiv propriu pentru diverse entităţi beneficiare şi/sau partenere în cadrul Programului Operaţional Capital Uman, societăţi de la care fiul persoanei evaluate a obţinut în aceeaşi perioadă venituri în calitate de salariat”, arată sursa citată.

Potrivit ANI, funcţionarul public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu Bogdan-Valentin Maxim s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 11 februarie 2020 – 3 februarie 2022, întrucât a exercitat simultan cu funcţia publică cu statut special în cadrul IPJ Sibiu şi funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Secţia Română – Regiunea I Sibiu.

De asemenea, Felicia Ţibenschi s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2 martie – 8 mai 2020, întrucât simultan cu deţinerea funcţiei publice de consilier juridic în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Deva a exercitat şi funcţia de asistent judiciar în cadrul Tribunalului Hunedoara.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”, precizează ANI. 

Articole recente

Tururi ghidate gratuite pentru turiștii care vizitează Oradea

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite

Sindicatele din Educație resping propunerea Guvernului de majorări ale veniturilor personalului didactic

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Sindicatele respins oferta

Duminică, ora 18:00 U- BT Cluj Napoca -CSM CSU Oradea. Se joacă cu titlul pe masă. Clujenii pot deveni campioni pentru al treilea an...

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 18:00 în BT Arena, în meciul cu numărul VI din finala Ligii Naţionale.

Duminică, ora 14:00 Gloria Buzău – UTA. Manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1

Gloria Buzău și UTA Arad se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 14.00, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1.

Mai multe articole de același fel

11 bănci din România, sancţionate de Protecţia Consumatorilor | Amenzi de 550.000 de lei pentru practici comerciale înşelătoare la modul de calcul al ratelor...

Potrivit ANPC, pentru a putea restabili echilibrul contractual, pe lângă sancţiunea contravenţională, respectiv 11 amenzi în valoare de 550.000 de lei, comisarii ANPC au propus măsura de emitere a unor noi grafice de rambursare, atât pentru creditele aflate în curs, cât şi pentru cele viitoare, unde principalul creditului datorat să fie achitat de către consumatori în rate egale, pe întreaga perioadă de creditare, în raport cu dobânda aferentă creditului.