fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALRecomandări de la IGSU pentru un Paște fără evenimente

Recomandări de la IGSU pentru un Paște fără evenimente

Publicat în

spot_img
spot_img

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență transmite că, de „sfintele sărbători pascale ortodoxe”, preocuparea pe care o are rămâne orientată, cu precădere, către prevenirea incendiilor la biserici sau alte categorii de construcții frecventate în această perioadă.

Totodată, IGSU dă asigurări că, la nevoie, poate suplimenta numărul de pompieri și paramedici SMURD, „pentru gestionarea eficientă a misiunilor din dinamica operativă”.
Astfel, începând cu data de 6 aprilie, „inspectorii de prevenire au efectuat 940 de controale la lăcașuri de cult, construcții din incinta mănăstirilor destinate cazării persoanelor, la unitățile turistice existente la nivelul unității administrativ-teritoriale, precum și la obiective din zonele turistice care desfășoară activități economice. Pe timpul acțiunilor derulate la nivel național, au fost identificate 130 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu și au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2.000.000 lei”.

Pe parcursul acțiunilor de verificare, personalul de specialitate a avut în atenție organizarea activității de apărare împotriva incendiilor, dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice, precum și asigurarea accesului autospecialelor de intervenție la construcțiile bisericești și hidranţii exteriori.

Slujbele de Înviere, în atenția IGSU
Întrucât, din cazuistica anilor trecuți, s-a constatat că la slujbele de Înviere majoritarea situațiilor de urgență au constat în cazuri de acordare a asistenței medicale de urgență, în Noaptea Sfântă vor fi operaționalizate și dislocate mai multe echipaje de intervenție la bisericile și mănăstirile unde este așteptat un număr mare de credincioși.

Totodată, pentru asigurarea climatului de securitate pe parcursul sfintelor sărbători, instituția noastră a solicitat sprijinul Patriarhiei Române, pentru diseminarea către toate obiectivele de cult a măsurilor minimale de prevenire a incendiilor.

„Pentru evitarea producerii unor incidente pe timpul slujbelor din Noaptea de Înviere, recomandăm atât preoților, dar mai ales enoriașilor să urmeze câteva reguli simple, însă foarte importante:

-manifestarea prudenței în utilizarea lumânărilor şi a candelor aprinse în timpul derulării slujbelor religioase, pentru prevenirea aprinderii hainelor sau a părului;
-evitarea deplasării cu lumânări aprinse în autovehicule;
-amplasarea lumânărilor și a candelelor aprinse, în locuință, se realizează în suporturi care nu pot lua foc, la distanță de perdele, lemn sau electrocasnice;
-menținerea liberă a căilor de evacuare din biserică și interzicerea accesului în interior, dacă a fost depășită capacitatea construcției;
-parcarea mașinilor în vecinătatea lăcaşurilor de cult să se realizeze fără a bloca accesul autospecialelor de pompieri.


Țineți cont de sfaturile noastre și respectați măsurile de prevenire a incendiilor!”, insistă IGSU.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel