fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂKlaus Iohannis, vizită oficială în America de Sud | Călătorește cu acelaşi...

Klaus Iohannis, vizită oficială în America de Sud | Călătorește cu acelaşi avion luxos cu care a fost în Japonia

Publicat în

spot_img
spot_img

Preşedintele Iohannis merge în vizitele oficiale în America de Sud cu acelaşi avion cu care a fost în Japonia, închiriat de la compania luxemburgheză Global Jet, relatează pe pagina de socialziare Boarding Pass, site specializat în ştiri din domeniul aviatic.

Preşedintele Klaus Iohannis va face vizite oficiale în Brazilia, Chile şi Argentina, în perioada 18 – 26 aprilie, obiectivul fiind, conform Administraţiei Prezidenţiale, ”relansarea dialogului la nivel înalt cu statele Americii Latine şi redinamizarea interacţiunilor bilaterale la nivel politico-diplomatic, respectiv sectorial”.

Vizita în Brazilia este prima la nivel de şef de stat în ultimii 23 de ani, iar cea în Argentina este prima vizită la acest nivel în ultimii 30 de ani. În Chile, Iohannis va dona Muzeului Memoriei şi al Drepturilor Omului din Santiago de Chile un set de documente diplomatice de arhivă privind salvarea unui număr mare de evrei de către consulul chilian Samuel de Campo, activ la Bucureşti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, precum și copii ale documentelor referitoare la refugiaţii chilieni evacuaţi de autorităţile române şi primiţi în România, după lovitura de stat din 1973, care a fost urmată de o etapă sângeroasă în istoria ţării.

”Preşedintele României zboară în Brazilia, Argentina şi Chile tot cu un avion închiriat de la compania aeriană luxemburgheză Global Jet. Avionul este acelaşi cu care a delegaţia oficială a călătorit în martie 2023 din România în vizitele oficiale din Japonia şi Singapore, fiind vorba despre un Boeing 737-900ER în configuraţie BBJ”, relatează Boarding Pass, prezentând şi imagini din interiorul aeronavei.

Decolarea de pe aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din Constanţa a avut loc luni, la ora 10:15.

”Autonomia acestui avion este insuficientă pentru un zbor fără escală operat din Constanţa până în Brazilia. Aşadar, cel mai probabil, zborul va fi efectuat cu o oprire pentru realimentare în Spania (Insulele Canare) sau o ţară din nord-vestul Africii”, precizează sursa citată.

La începutul lunii martie, acelaşi site a publicat imagini cu  aeronava privată cu care preşedintele Klaus Iohannis a mers în vizita în Japonia şi Singapore.

Articole recente

Tururi ghidate gratuite pentru turiștii care vizitează Oradea

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite

Sindicatele din Educație resping propunerea Guvernului de majorări ale veniturilor personalului didactic

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Sindicatele respins oferta

Duminică, ora 18:00 U- BT Cluj Napoca -CSM CSU Oradea. Se joacă cu titlul pe masă. Clujenii pot deveni campioni pentru al treilea an...

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 18:00 în BT Arena, în meciul cu numărul VI din finala Ligii Naţionale.

Duminică, ora 14:00 Gloria Buzău – UTA. Manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1

Gloria Buzău și UTA Arad se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 14.00, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1.

Mai multe articole de același fel

Negocierile Guvernului cu sindicatele din învățământ, la final | Vor fi acordate stimulente financiare pentru debutanţi şi cadrele didactice titulare din zone defavorizate

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu s-au întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie, pentru a continua dialogul pentru rezolvarea problemelor semnalate în cadrul sistemului de învăţământ