Au apărut primele căpşuni românești. Cât costă un kilogram din prima recoltă a anului

Producătorii din Odoreu (Satu Mare) se bucură de prima recoltă. Fructele se vând însă la preț de carne de porc, 35 de lei/kg. Chiar dacă preţul este majorat cu 5 lei faţă de anul trecut, clienţii abia au aşteptat să fie coapte fructele, deoarece, spun ei, faţă de cele de import, căpşunile româneşti sunt mult mai dulci şi zemoase.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Şi roșiile au atins un preț record, iar în unele zone din România sunt mai scumpe decât mezelurile.

De exemplu, în supermarketuri, un kilogram de roșii din soiul San Marzano (roşii alungite) costă 39,99 lei/kg şi provin din Belgia, în timp ce în piață, roșiile au ajuns să se vândă chiar și cu 65 de lei.

Andrei Buda