fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALA murit Victor Nunweiller, una dintre legendele fotbalului românesc

A murit Victor Nunweiller, una dintre legendele fotbalului românesc

Publicat în

spot_img
spot_img

Fostul portar al lui Dinamo, Victor Nunweiller, a murit la vârsta de 81 de ani, au anunţat, joi, reprezentanţii clubului din Ştefan cel Mare.

Fostul portar dinamovist Victor Nunweiller a murit miercuri, 19 aprilie, la vârsta de 81 de ani. Acesta este unul dintre cei șapte celebri frați Nunweiller, al căror nume este strâns legat de Dinamo București.

Radu Nunweiller este ultimul dintre ei care este în continuare în viață, acesta având 78 de ani.

„Născut pe 13 mai 1942, NUNWEILLER V, așa cum a fost cunoscut în istoria fotbalului nostru, a evoluat pe postul de portar la Dinamo, Victoria, Dinamo Obor și Universitatea Cluj.

Constantin, Dumitru, Ion, Lică, Victor, Radu și Eduard. Toți NUNWEILLER sau, altfel spus, familia care a scris o pagină importantă în istoria clubului nostru și a fotbalului românesc.

Dintre cei șapte frați, cinci dintre ei, Dumitru, Ion, Lică, Victor și Radu au îmbrăcat tricoul ‘câinilor roșii’, numele de alint al dinamoviștilor, moștenire lăsată de familia NUNWEILLER.

Doar Radu NUNWEILLER mai este astăzi în viață. Sincere condoleanțe familiei!”, se arată în comunicatul clubului Dinamo București.

De la frații Nunweiller a pornit porecla „Câinii roșii”

„Eu le-am zis prima oară ‘câinii roșii’ fraților Nunweiller. Primul mi-a sărit în ochi Lică, pentru că era roșcat. Apoi l-am văzut și pe Nelu, care nu era roșcat, dar alerga până își dădea sufletul și se înroșea la față. Le-am zis la un corner uite câinii roșii! și așa le-a rămas. A preluat galeria noastră, apoi a lor” – Nichi Dumitriu, fost atacant Rapid, citat de GSP.

Articole recente

Teatru amator pentru beneficiarii proiectului „Furnizarea unui pachet specializat de servicii pentru persoanele cu dependenţe şi adicţii”

În cursul acestei luni, beneficiarii din cadrul proiectului „Furnizarea unui pachet specializat de servicii...

Sebastian Burduja anunță un memorandum pentru Valea Jiului

Ministrul Energiei anunţă o nouă eră pentru Valea Jiului, după semnarea unui memorandum cu American Biocarbon Delaware LLC

Secretar ungar de stat, la Oradea: În învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe

Bence Rétvári a explicat că în învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe, şi indiferent dacă cineva s-a născut pe o parte sau cealaltă a graniţei, poate învăţa aceleaşi lucruri despre literatura şi istoria maghiară.

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

Mai multe articole de același fel

Salvați Copiii: Aproape 40% dintre copiii din Braşov şi Mureş au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate

Copiii care rămân în ţară, în urma plecării părinţilor la muncă în străinătate, sunt nevoiţi să se confrunte cu probleme psiho-emoţionale şi sociale mult prea devreme, fără să aibă pârghiile pentru a înţelege pe deplin şi a depăşi traumele.