fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘPreședintele Consiliul Județean Maramureș a primit titlul de “Cetățean de onoare al...

Președintele Consiliul Județean Maramureș a primit titlul de “Cetățean de onoare al Raionului Hîncești” din Republica Moldova

Publicat în

spot_img
spot_img

Președintele Raionului Hîncești, Iurie Levinschi, prezent în Maramureș în aceste zile, a acordat azi titlul de “Cetățean de onoare al Raionului Hîncești” președintelui Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

Onorat să primesc astăzi titlul de “Cetățean de onoare al Raionului Hîncești” din Republica Moldova. Această distincție nu este doar pentru mine personal, este un titlu pentru județul Maramureș, pentru maramureșenii care prin votul lor m-au învestit în funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș și care mi-au oferit oportunitatea de a dezvolta aceste relații minunate cu Raionul Hîncești, Strășeni, Ungheni, Anenii Noi și toți cei care sunt prezenți azi în Maramureș din Republica Moldova”, a declarat Ionel Bogdan.

Județul Maramureș are o strânsă colaborare cu Republica Moldova, consolidată și prin înfrățirea județului cu Raioanele Hîncești și Strășeni, iar în semn de apreciere și respect pentru parteneriatele dezvoltate și pentru relațiile de colaborare, Ionel Bogdan a oferit stema prieteniei președinților Raioanelor Hîncești și Strășeni – Iurie Levischi și Viorel Jardan.

Tot astăzi, executivul Consiliului Județean Maramureș a pus bazele unui nou parteneriat, prin semnarea scrisorii de intenție privind colaborarea cu Raionul Anenii Noi, iar în ultima ședință a administrației județene a fost votat proiectul privind înfrățirea cu Raionul Ungheni din Republica Moldova.

Ionel Bogdan a vorbit despre importanța consolidării relațiilor de colaborare între Maramureș, România și Republica Moldova în contextul în care statul vecin are nevoie de sprijin și îndrumare în vederea implementării proiectelor de dezvoltare și atragerea de fonduri europene, odată cu acceptarea Republicii Moldova în spațiul european.

Ne dorim să dezvoltăm parteneriate interinstituționale durabile cu Republica Moldova și să fim un sprijin real în procesul lor de aderare la Uniunea Europeană. Îi asigur pe frații noștri de peste Prut de tot sprijinul meu și al Consiliului Județean Maramureș”, a transmis președintele administrației Județului Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Articole recente

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Se deschid două puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria

Începând din 1 octombrie, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai - Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj

Cinci biserici romano-catolice din Transilvania, renovate cu fonduri din Ungaria, au fost sfinţite şi predate comunităților

Renovarea completă a clădirilor de patrimoniu, care aparţin Arhidiecezei Romano-Catolice Alba Iulia, a fost finalizată în acest an sub supravegherea Fundaţiei “Teleki László”, din Budapesta.

S-a deschis primul magazin online cu suveniruri din Maramureș

Producătorii locali și meșterii populari își pot promova și vinde produsele online pe shop.visitmaramures.ro

Mai multe articole de același fel