fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIECECCAR Maramureș și ISJ Maramureș susțin educația financiar-contabilă în rândul liceenilor

CECCAR Maramureș și ISJ Maramureș susțin educația financiar-contabilă în rândul liceenilor

Publicat în

spot_img
spot_img

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România a lansat prima ediție a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă.

Astăzi, la Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare s-a desfășurat etapa județeană a Concursul de cultură și educație financiar-contabilă, concurs organizat, în județul Maramureș, de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), filiala Maramureș, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Au fost vizați elevi din clasa a XI-a, liceu– filieră tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională Tehnician în activități economice, din învățământul preuniversitar de stat și particular.

Concursul este menit să stimuleze și să încurajeze educația financiar-contabilă în rândul tinerilor, aceștia trebuind să facă față provocărilor tot mai mari pe care le aduc schimbarea tehnologiei și a modelelor de afaceri, globalizarea și digitalizarea.

CECCAR, în calitate reprezentant al profesiei contabile din România, se implică, în mod constant, în proiecte care să asigure atât dezvoltarea profesiei contabile, cât și formarea de noi generații de profesioniști în domeniul financiar-contabil, pentru o profesie capabilă să răspundă noilor provocări ale pieței muncii și erei digitale.
La concurs au participat elevi din cinci licee din județul Maramureș, respectiv Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare, Liceul Teologic Penticostal Baia Mare, Liceul Tehnologic „Marmația” Sighetu Marmației, Liceul Tehnologic Agricol ,,Alexiu Berinde” Seini și Liceul Borșa, iar CECCAR a premiat performanța elevilor prin acordarea de diplome si de premii în bani: 700 de lei (Premiul I), 500 de lei (Premiul II), 300 de lei (Premiul III) și 200 de lei (Mențiunea).

Concursul va continua cu etapa națională, ce se va desfășura la București, în data de 17 iunie 2023, etapă la care s-au calificat primii doi clasați la faza județeană: Grad Mark Sebastian și Coman Paul Andrei, elevi la Liceul Tehnologic „Marmația” Sighetu Marmației.
Le urăm mult succes elevilor maramureșeni care ne vor reprezenta județul la faza națională!

Andrei Buda

Articole recente

Politica românească, un adevărat “Dejun pe iarbă”

Ultimele săptămâni de erori imputate altora (a se citi “politică”), prezentate abundent prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare în masă, ne transformă pe noi, românii, în adevărați “voyeuri” ai unui tablou plin de atâta nesimțire babilonică încât până și celebrul Eduard Manet ar fi fost încurcat dacă ar fi fost solicitat să transpună în artă aceste realități halucinante

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Még a keresztyén lelkekben is ágaskodik az indulat, amikor a kommunizmus áldozatainak a millióira gondolnak. Pedig tudjuk nagyon jól, hogy a krisztusi embert nem ragadhatják el az érzelmei.

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Mai multe articole de același fel

STUDIU | Elevii români au încredere mai mare în instituţiile europene decât în cele naţionale

Rezultatele raportului european ICCS (International Civic and Citizenship Education Study) ne oferă date extrem de interesante, din perspectiva proiecţiei pentru viitor a ceea ce înseamnă cetăţenia europeană şi aderenţa la valorile de bază ale acesteia.

Universitatea Politehnica Timișoara vine în sprijinul elevilor de liceu cu o nouă serie de cursuri gratuite de pregătire la matematică

Universitatea Politehnica Timișoara continuă tradiția și oferă, și în acest an, o nouă serie de cursuri gratuite de pregătire la matematică pentru elevii de liceu, utile atât pentru susținerea bacalaureatului, cât și a admiterii la facultate.