fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂActorul braşovean Ovidiu Cuncea îşi serbează ziua de naştere printr-un spectacol, la...

Actorul braşovean Ovidiu Cuncea îşi serbează ziua de naştere printr-un spectacol, la Deva

Publicat în

spot_img
spot_img

Actorul Ovidiu Cuncea, originar din municipiul Făgăraş, judeţul Braşov, va împlini 56 de ani în ziua de 24 mai şi a ales ca tocmai de ziua lui să susţină o reprezentaţie, la Deva, alături de camarazii săi de artă teatrală din Compania de Teatru Concordia.

Se va juca o piesă clasică a dramaturgiei româneşti, „O noapte furtunoasă” de la Ion Luca Caragiale. Distribuţia e de excepţie: Monica Davidescu, Aurelian Temişan, Adrian Nartea, Radu Ştefan Bănică, Monica Odagiu, Cosmin Vîjeu. Şi, bineînţeles, Ovidiu Cuncea. Regia e asigurată de Alexandru Nagy.

In data de 27 mai 2023 – Nae Ipingescu (Ovidiu Cuncea) îşi aniversează ziua de naştere  cateva zile mai devreme  pe 24, dar  face petrecere in scena la Deva. E adevărat, nu-i duce pe spectatori la Union, ci la Centrul Cultural „Dragan Muntean” Deva , unde la ora 19.30 începe spectacolul „O noapte furtunoasă”.

 Demistificată şi interpretată într-o cheie modernă, la graniţa dintre teatru şi film, dar păstrând intact textul lui Nenea Iancu, această variantă ne permite să intrăm adânc în iţele amoroase atât de încâlcite din spatele poveştii pe care toţi o ştim.

Da, dar cât de bine o ştim? Cât de gelos e Jupân Dumitrache? Ce legături există între Nenea Nae şi Veta? Răspunsurile le veţi descoperi numai abandonându-vă complet în această propunere, petrecând cu noi o noapte într-adevăr furtunoasă în care sigur, totul se termină cu bine.

 La 19 ani distanţă de la prima montare in regia lui Alexandru Nagy, această montare inspirată de atmosfera „Peaky Blinders” îi aduce în faţa publicului pe unii dintre cei mai iubiţi artişti, spectacolul dorind să realizeze o punte între generaţii.

Biletele se pot cumpăra pe Ticketstore si la casa de Bilete a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva .

Piesa se termina cu o melodie care poate deveni hit la radio,  compunsa de Dani Ionescu, o melodie cu versuri inspirate din  capodopera lui Caragiale, iar dupa aplauze spectatorii doritori pot ramane in sala pentru o sesiune de fotografii cu actorii din piesa care vor reveni în scena special pentru aceasta forma de  apropiere. 

Piesa este recomandata elevilor de colegiu si liceu pentru ca este cuprinsa in programa scolara.  

Asadar, dragi prieteni din Deva va rog sa va  puneti in agenda intalnirea noastra din 27 mai, la Centrul Cultural „Dragan Muntean” Deva, ora 19,30″, se menţionează într-un comunicat de presă al companiei teatrale.

sursa foto: Compania de Teatru Concordia

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

“Povestea soldatului”, pe muzica lui Igor Stravinski, la Sibiu

Inspirat de compoziția omonimă a lui Igor Stravinski, scrisă în timpul Primului Război Mondial, “Povestea soldatului” face apel la una dintre cele mai puternice dihotomii din istoria omenească, adică lupta între dorința de câștig material și faimă și trăirea unei vieți liniștite, în conformitate cu natura, ce poate aduce bucurii autentice.