fbpx
spot_img
8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘSindicaliștii băimăreni, prezenți la MARȘUL pentru EDUCAȚIE!

Sindicaliștii băimăreni, prezenți la MARȘUL pentru EDUCAȚIE!

Publicat în

spot_img
spot_img

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater” au organizat miercuri, 10 mai, un amplu marș de protest în București, cu pornire din Piața Victoriei, traseul fiind Calea Victoriei – Palatului Parlamentului.

Potrivit liderilor celor trei mari federații sindicale din învățământ, la marș au participat aproximativ 15.000 de cadre didactice și personal auxiliar din întreaga țară. De asemenea, în aceste zile se strâng semnături pentru declanșarea grevei generale în educație, începând cu data de 22 mai.

La protest au participat și reprezentanți ale sindicatului cadrelor didactice din Baia Mare, sub atenta supraveghere a domnului conf. univ. Lucian Butnar, Președintele Sindicatului Liber al cadrelor didactice, didactic auxiliare și personalului TESA din Universitatea de Nord Baia Mare, unul dintre cei mai experimentați lideri sindicali din țară care a declarat exclusiv pentru eMaramureș.ro faptul că:

„A fost un protest inedit. Așa implicare sindicală în educație nu am mai văzut! Nici măcar la tăierile salariale din 2010, din mandatul lui Băsescu. Separat, în CUNBM, ca în toate instituțiile din Învățământ din țară, s-a organizat strângere de semnături pentru Grevă Generală din 22 mai. Majoritatea angajaților a semnat. Deci sunt îndeplinite condițiile legale pentru declanșarea grevei.”

Andrei Buda

Articole recente

A fost dat în funcţiune noul terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Oradea

O investiţie de 40 de milioane de euro din fonduri europene

Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj

Poliţia de Frontieră a transmis că, în zilele de duminică şi luni circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei ca urmare a faptului că sunt celebrate Rusaliile Catolice.

Castelul Rákóczi-Bánffy de la Gilău a fost inaugurat, după ample lucrări de restaurare

Castelul Rákóczi-Bánffy se află la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, are o formă pătrată cu patru bastioane pe colţuri şi conţine 60 de săli. Înaintea naţionalizării i-a aparţinut contesei Katinka Bánffy. Până în 2002, în clădire a funcţionat o şcoală ajutătoare, castelul fiind restituit nepotului contesei, istoricului Tamás Barcsay, după o perioadă de 7 ani. Prima menţionare scrisă a castelului datează din 1439.

Mai multe articole de același fel

Gabriel Zetea: ”Nelu Dragos candidează cu încredere pentru un nou mandat de primar în comuna Gârdani!” (PE)

În timp ce unii primari lasă să treacă decenii întregi fără să înregistreze proiecte notabile realizate pentru comunitate, există lideri precum Nelu Dragoș, primarul din Gârdani, care redefinește ce înseamnă progresul și eficiența în administrația locală. CMF: 21240002

Vlad Hotea, cel mai harnic gospodar, cinstit la ”Tânjaua Hotenarilor” din comuna Ocna Șugatag (PE)

”Tânjaua hotenarilor” care se organizează anual în a doua duminică din luna mai nu este doar o sărbătoare ci și o recunoaștere a muncii asidue, unde cel mai harnic om din sat este ales de Sfatul Bătrânilor.

Doru Ioan Dăncuș: Aducem investițiile necesare pentru a îmbunătăți actul medical în Baia Mare (PE)

Primarul municipiului Baia Mare spune că aspecte care vizează realizarea de investiții în sănătate au fost discutate atât cu președintele Comisiei de Sănătate a Senatului, Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel cât și cu secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii, Dr. Tiberius Marius Brădățan, prezenți zilele trecute în Baia Mare. CMF: 21240002