fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăTransilvaniaAdministratorii Via Transilvanica anunță instalarea unei rețele de stații meteo pe traseu,...

Administratorii Via Transilvanica anunță instalarea unei rețele de stații meteo pe traseu, pentru ca niciun drumeț să nu mai fie surprins negativ de vreme

Publicat în

spot_img
spot_img

”Nu există vremea rea, numai echipament nepotrivit. Și totuși, cum o fi vremea?”, se întreabă administratorii Via Transilvanica, cei care anunță prin intermediul paginii de socializare că au instalat deja primele 10 stații meteo pe traseu, acestea fiind parte a unei rețele mai extinse, care are scopul de a ajuta drumeții să nu mai fie surprinși negativ de vreme.

Cine a fost deja pe Via Transilvanica, știe că ziua de drumeție poate arăta în nenumărate feluri, în funcție de vreme. O coborâre prin pădure într-o zi însorită are un cu totul alt gust față de atunci când bocancii se afundă în noroiul măturat de o ploaie torențială.

”Mihai de la ONG „Meteo.BN” știe cel mai bine ce date trebuie urmărite și cum se face o prognoză corectă, localizată, pentru că atunci când pleacă drumeții la drum, nu sunt suficiente aproximări sau presupuneri. Mihai e pasionat, Mihai și-a imaginat un proiect extraordinar, o rețea complexă de stații meteo de-a lungul traseului, cu acces la datele fiecăreia prin intermediul unei aplicații, astfel că niciun drumeț să nu mai fie surprins negativ de vreme. Eventual doar de culorile spectaculoase ale unui apus. Când am auzit această idee, am știut că vrem să îl susținem pe Mihai și ONG-ul lui, așa că am devenit parteneri.

De curând, Mihai a finalizat instalarea rețelei de stații meteo de pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud. Avem și o listă cu fiecare dintre ele, le poate urmări oricine de acasă. Mihai va face în continuare prognoze, așa că vă sugerăm să îl urmăriți, mai ales dacă planificați o drumeție prin Bistrița-Năsăud.”, se arată pe pagina Via Transilvanica.

Iată mai jos o listă a stațiilor meteo instalate în județul Bistrița-Năsăud:

1. Bistrița-Bârgăului – 586 m. alt. :

https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IBISTR27

2. Cuşma – 696 m. alt.

https://www.wunderground.com/dashboard/pws/ILIVEZ2

3. Lunca-Ilvei – 670 m. alt. :

https://www.wunderground.com/dashboard/pws/ILUNCA2

4. Lunca-Ilvei / Silhoasa – 720 m. alt. :

https://www.wunderground.com/dashboard/pws/ILUNCA3

5. Mărişelu – 378 m. alt. :

https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IMRIEL7

6. Monor – 456 m. alt.

https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IMONOR12

7. Mureşenii Bârgăului – 644 m. alt.

https://www.wunderground.com/dashboard/pws/ITIHAB2

8. Orheiu Bistriței – 389 m. alt.

https://www.wunderground.com/dashboard/pws/ICETAT1

9. Șieuț – 454 m. alt. :

https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IIEU1

10. Tihuța / TĂŞULEASA – 1031 m. alt. :

https://www.wunderground.com/dashboard/pws/ITIHAB3

Mulțumim ONG „Meteo.BN” Zile cu soare și cale bună!

#ViaTransilvanica#TasuleasaSocial#DrumulCareUneste#CaleBuna

Via Transilvanica, o inițiativă a lui Alin Ușeriu, președintele ATS, reprezintă un traseu de 1.400 km prin 400 de localități și 10 județe (Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți), împărțit în șapte ținuturi cultural-istorice. Amenajarea sa a durat patru ani și jumătate, cu o investiție de 1,6 milioane de euro și sprijinul a 8.000 de voluntari.

Ioana Pop

Articole recente

Primul audio ghid al Complexului Muzeal Arad va fi lansat odată cu redeschiderea Pinacotecii

Noul spaţiu extins al Complexului Muzeal Arad, unde sunt expuse lucrări din colecţia de pictură europeană a muzeului (a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi început de secol XX), va fi redeschis la 1 martie

Mascații au intrat peste un bărbat din Reşiţa, apoi și-au dat seama că au greșit adresa

Bărbatul spune că l-au luat din somn, i-au speriat copilul și i-au pus pistolul la cap. Apoi au zis că au greşit adresa

1978, producția Teatrului Maghiar din Timișoara, deschide lista nominalizărilor UNITER pentru Cel mai bun spectacol

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara anunță cu bucurie că spectacolul său - „1978”, în regia lui Tomi Janežič, a fost nominalizat la două  premii ale Uniunii Teatrale din România

Guvernul a aprobat Normele de aplicare a legii privind sistemul public de pensii 

Normele fac parte din proiectul amplu asumat de către Guvern de a recalcula toate pensiile din sistemul public în spiritul echităţii, contributivităţii şi stabilităţii în muncă

Mai multe articole de același fel

Antal Árpád: Ţinutul Secuiesc a avut şi va avea autonomie

Antal Árpád consideră că premierul Marcel Ciolacu a comis "o greşeală" declarând, cu prilejul vizitei făcute la finele săptămânii trecute în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, că "Ţinutul Secuiesc nu există" şi că "nu va avea niciodată autonomie".

Parlamentul României va găzdui o expoziţie cu fotografii din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăii

Expoziţia intitulată "Paradisul evitat", cu imagini din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăi, a artistului fotograf Gyula Ádám, originar din Miercurea Ciuc, urmează să fie vernisată, în data de 5 martie, la Bucureşti, în Parlamentul României.