fbpx
15.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEPrelevare de organe la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, a treia...

Prelevare de organe la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, a treia de la începutul anului

Publicat în

spot_img
spot_img

O nouă prelevare de organe a avut loc, luni, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, a treia de la începutul anului.

”La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor s-a realizat, în cursul acestei zile, o nouă intervenţie de prelevare organe şi ţesuturi (cornee), fiind cea de-a treia de la începutul acestui an în cadrul acestei unităţi sanitare”, anunţă, luni seară, Agenţia Naţională de Transplant.

Coordonatorul regional, medicul Carmen Pantiş, a transmis mulţumiri familiei pacientului care a fost de acord cu prelevarea: “Generozitatea familiei donatorului şi efortul colectiv al echipei ATI şi de coordonare a spitalului bihorean, formată din Dr. Pataki Ştefan, Dr. Tudorel Sabâu, As. Petru Cotrău, As. Aurelia Cheregi, au făcut posibil ca azi să spunem din nou «DA pentru VIAŢĂ»”.

Pentru intervenţiile de prelevare, la Oradea au fost prezente echipele chirurgicale ale Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca, condusă de Dr. Dan Pop – pentru rinichi şi Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki – pentru ficat, dar, din motive medicale, organul nu a fost eligibil pentru transplantare.

Prelevarea ţesuturilor (cornee) a fost realizată de Dr. Laura Preoteasa din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti.

”Astfel, echipele de profesionişti de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj îşi vor folosi întreaga lor pricepere şi măiestrie pentru a aduce bucuria în viaţa a doi pacienţi care aveau nevoie de un transplant renal. Transplantul renal este una din minunile medicinei moderne pentru tratamentul bolilor renale cronice, care oferă o calitate a vieţii mai bună, o mai multă independenţă şi un mod de viaţă apropiat de cel până la îmbolnăvire. Corneea va fi transplantată în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti”, a mai transmis medicul Carmen Pantiş.

Agenţia Naţională de Transplant a transmis mulţumiri şi pentru echipeke SMURD: ”Mulţumim SMURD pentru promptitudinea cu care a răspuns solicitării Agenţiei Naţionale de Transplant şi sprijinul oferit în efectuarea în condiţii rapide şi de siguranţă a acestei misiuni salvatoare de vieţi”.

Articole recente

Tururi ghidate gratuite pentru turiștii care vizitează Oradea

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite

Sindicatele din Educație resping propunerea Guvernului de majorări ale veniturilor personalului didactic

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Sindicatele respins oferta

Duminică, ora 18:00 U- BT Cluj Napoca -CSM CSU Oradea. Se joacă cu titlul pe masă. Clujenii pot deveni campioni pentru al treilea an...

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 18:00 în BT Arena, în meciul cu numărul VI din finala Ligii Naţionale.

Duminică, ora 14:00 Gloria Buzău – UTA. Manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1

Gloria Buzău și UTA Arad se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 14.00, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1.

Mai multe articole de același fel