fbpx
15.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIERomânia a obținut primul loc, pe țări, la Olimpiada Balcanică de Matematică...

România a obținut primul loc, pe țări, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori

Publicat în

spot_img
spot_img

Pasiunea pentru matematică le-a adus rezultate demne de toată lauda elevilor care au participat, recent, la o competiție găzduită de Turcia.

România a obținut primul loc, pe țări, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori ce a avut loc în Antalya. Elevii români vin acasă cu șase medalii, două dintre ele de aur.

„Vești minunate primite în această seară! România a obținut locul I pe țări la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, desfășurată în Antalya, Turcia”, a anunțat, joi seară, Ministerul Educației, într-o postare pe Facebook.

Cinci dintre elevii care se întorc în țară cu medalii de la competiția din Turcia învață la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Capitală.

„Felicitări elevilor din lot, care se întorc acasă cu două medalii de aur, trei de argint și una de bronz:

David Andrei Anghel, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, medalie de aur și punctaj maxim
Vlad-Titus Spataru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, medalie de aur
Andrei Moldovan, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, medalie de argint
Robert Dragomirescu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, medalie de argint
Toma Edward Torac, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, medalie de argint
Andrei Giovani Chiriță, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, București, medalie de bronz”, se mai transmite în postarea Ministerului Educației.
Nu în ultimul rând, s-au aflat și numele profesorilor care au coordonat lotul elevilor care au obținut rezultate demne de toată aprecierea la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori.

„Recunoștință dascălilor care i-au pregătit! Coordonatori lot: Conf. Univ. Dr. Cătălin Liviu Gherghe, profesor, Facultatea de Matematică a Universității București, și profesor Marius Perianu, Colegiul Național Ion Minulescu, Slatina”, se menționează în mesajul Ministerului condus de către Ligia Deca.

Articole recente

Tururi ghidate gratuite pentru turiștii care vizitează Oradea

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite

Sindicatele din Educație resping propunerea Guvernului de majorări ale veniturilor personalului didactic

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Sindicatele respins oferta

Duminică, ora 18:00 U- BT Cluj Napoca -CSM CSU Oradea. Se joacă cu titlul pe masă. Clujenii pot deveni campioni pentru al treilea an...

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 18:00 în BT Arena, în meciul cu numărul VI din finala Ligii Naţionale.

Duminică, ora 14:00 Gloria Buzău – UTA. Manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1

Gloria Buzău și UTA Arad se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 14.00, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1.

Mai multe articole de același fel

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ: Greva generală din învăţământ va avea loc luni, 22 mai

Și preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Ovidiu Nistor, a transmis că greva generala anunţată pentru luni nu este o grevă "pe persoană fizică", ci una a salariaţilor din învăţământ.