fbpx
15.7 C
Cluj-Napoca
AcasăNOUA ALFABETIZAREStelian Brad, Cluj IT Cluster: Centrul de Inovare Digitală pentru Societate (eDIH4Society)...

Stelian Brad, Cluj IT Cluster: Centrul de Inovare Digitală pentru Societate (eDIH4Society) reprezintă o inițiativă importantă și o investiție strategică în viitorul digital al regiunii noastre

Publicat în

spot_img
spot_img

Transformarea digitală a României, un proces cu multe hopuri, pare că bate pasul pe loc, dacă privești spre zona guvernamentală. Însă atunci când te uiți spre sectorul privat, situația este complet diferită. Accelerarea transformării digitale este ceea ce își propune și Centrul de Inovare Digitală pentru Societate – eDIH4Society, ce va fi lansat oficial cu ocazia celei de-a unsprezecea ediții a conferinței Cluj Innovation Days care are loc între 24 și 26 mai, la Cluj-Napoca.

Cea de-a unsprezecea ediție Cluj Innovation Days (CID2023), evenimentul fanion al Cluj IT Cluster, are loc între 24 și 26 mai, sub motto-ul: Tech Nation – Building a brighter future for Romania through technology, subliniind astfel necesitatea apelării la soluții precum cele oferite de Cluj IT, pentru construirea un viitor mai luminos pentru România, prin tehnologie.

Președintele Cluj IT Cluster, profesorul Stelian Brad, spune că ediția din acest an este una cu adevărat importantă, evenimentul marcând – în 25 mai – lansarea oficială a a Centrului de Inovare Digitală pentru Societate – eDIH4Society, propus de consorțiul condus de Cluj IT Cluster și format din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud și Universitatea din Oradea. 

Centrele regionale de inovare digitală au un rol esențial în implementarea programului Europa Digitală al Comisiei Europene, primul program de finanțare din Cadrul Financiar Multianual dedicat transformării digitale. 

”eDIH4Society reprezintă o inițiativă importantă și o investiție strategică în viitorul digital al regiunii noastre. Prin colaborare și partajare de cunoștințe, acest centru va juca un rol crucial în sprijinirea organizațiilor din administrație, sănătate și producție să se adapteze și să se dezvolte într-un mediu digital din ce în ce mai complex. Acest centru nu este doar despre tehnologie, ci și despre oameni, competențe și comunitate. Este despre a crea un ecosistem în care inovația digitală poate înflori, unde fiecare actor își poate aduce contribuția și unde rezultatele pot fi împărtășite pentru a beneficia întreaga societate. Prin eDIH4Society, ne angajăm să creăm un viitor mai bun prin tehnologie, nu doar pentru Regiunea Nord-Vest, ci pentru întreaga Românie.”, a precizat Stelian Brad, care este și coordonatorul eDIH4Society.

eDIH4Society va facilita accelerarea transformării digitale a instituțiilor publice din administrație și sănătate, precum și a companiilor de producție din Regiunea Nord-Vest. De altfel, unul dintre obiectivele importante ale programului Europa Digitală este să creeze puncte regionale specializate, de tipul one-stop-shop, ce oferă întreprinderilor și administrațiilor locale și/sau regionale din Europa servicii suport pentru facilitarea transformării digitale pe baze reziliente și sustenabile. 

În mod concret, centrele europene de inovare digitală se vor asigura de faptul că soluții digitale inovatoare, bazate pe noile tehnologii, sunt integrate în activitatea curentă a companiilor și instituțiilor publice din administrație. Centrele de inovare digitală oferă și posibilitatea de a putea experimenta și testa aceste tehnologii, pentru a le aplica în funcție de necesitățile specifice domeniului de activitate a fiecărei companii sau organizații din sectorul public.

eDIH4Society va livra servicii valorând aproape 4 milioane de euro, în următorii 3 ani, contribuind la accelerarea tranziției digitale din instituțiile publice și companiile producătoare din Regiunea Nord-Vest. Vom furniza servicii specializate legate de utilizarea soluțiilor de securitate cibernetică, robotică și automatizări de procese, vom asigura transferul de expertiză și know-how și, de asemenea, vom furniza cursuri de dezvoltare de competențe digitale avansate și consultanță pentru atragerea de finanțări pentru digitalizare din surse publice și/sau private. 

O altă componentă valoroasă pentru potențialii beneficiari este asigurată de serviciile de internaționalizare, acces la piețe noi și facilitarea de parteneriate cu entități, atât din ecosistemul regional și național, cât și din cel european, reprezentat de rețeaua europeană a centrelor de inovare digitală.

Cluj Innovation Days (CID) se va bucura, și în acest an, de prezența unor personalități reprezentative din țară și străinătate, factori de decizie și experți în domeniu. CID s-a impus de-a lungul timpului ca un eveniment major în industria IT, poziționând Clujul și România ca un adevărat hub al inovării, un model de comunitate smart care lucrează pentru binele comun. 

Accesul la activităţile conferinţei este gratuit, iar cei interesați să participe se pot înscrie urmând instrucțiunile disponibile pe website-ul: https://clujinnovationdays.com

Articole recente

Tururi ghidate gratuite pentru turiștii care vizitează Oradea

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite

Sindicatele din Educație resping propunerea Guvernului de majorări ale veniturilor personalului didactic

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Sindicatele respins oferta

Duminică, ora 18:00 U- BT Cluj Napoca -CSM CSU Oradea. Se joacă cu titlul pe masă. Clujenii pot deveni campioni pentru al treilea an...

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 18:00 în BT Arena, în meciul cu numărul VI din finala Ligii Naţionale.

Duminică, ora 14:00 Gloria Buzău – UTA. Manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1

Gloria Buzău și UTA Arad se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 14.00, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1.

Mai multe articole de același fel