fbpx
21.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNEUngaria a blocat o nouă tranșă de ajutor militar pentru Ucraina, în...

Ungaria a blocat o nouă tranșă de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 500 de milioane de euro

Publicat în

spot_img
spot_img

Presa din Italia anunță că Ungaria a blocat acordarea unei noi tranșe de asistență militară pentru Ucraina, în valoare de 500 de milioane de euro din Fondul European pentru Pace.

Anunțul a fost făcut de publicația italiană ANSA, care a citat în acest caz o sursă de la Bruxelles. Această sumă, de 500 de milioane de euro, ar fi trebuit trimisă Kievului pe 22 mai.

Jurnaliștii italieni mai notează că Ungaria a cerut garanții ca Fondul European pentru Pace să joace în viitor un „rol mai global” și să nu fie folosit doar pentru a înarma Ucraina.

Inițial, bugetul fondului era de 5,7 miliarde de euro, care, după 24 februarie 2022, va fi folosit pentru a plăti furnizarea de arme către Kiev.

Tranșe aprobate fără participarea Ungariei

În martie, Uniunea Europeană a majorat Fondul European pentru Pace cu 2,2 miliarde de euro, ajungând astfel la 7,9 miliarde de euro. Aceste fonduri sunt calculate până în 2027. Înainte de începerea conflictului militar din Ucraina, fondurile din acest fond nu au fost niciodată folosite pentru achiziționarea de arme.

La 20 ianuarie, presa poloneză a relatat că Ungaria a blocat un pachet de salvare de 1,5 miliarde de euro pentru Ucraina. Diplomații au recunoscut că țările UE ar putea aproba tranșe fără participarea Ungariei, dacă aceasta continuă să se opună, conform rușilor de la Kommersant.

Articole recente

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Se deschid două puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria

Începând din 1 octombrie, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai - Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj

Cinci biserici romano-catolice din Transilvania, renovate cu fonduri din Ungaria, au fost sfinţite şi predate comunităților

Renovarea completă a clădirilor de patrimoniu, care aparţin Arhidiecezei Romano-Catolice Alba Iulia, a fost finalizată în acest an sub supravegherea Fundaţiei “Teleki László”, din Budapesta.

S-a deschis primul magazin online cu suveniruri din Maramureș

Producătorii locali și meșterii populari își pot promova și vinde produsele online pe shop.visitmaramures.ro

Mai multe articole de același fel