fbpx
15.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂ20-21 mai: Festivalul național Zilele teatrului pentru copii „Lucian Blaga” la Sebeș:...

20-21 mai: Festivalul național Zilele teatrului pentru copii „Lucian Blaga” la Sebeș: Participă 11 trupe din România, formate din 150 de elevi

Publicat în

spot_img
spot_img

Luna mai este o perioadă generoasă în evenimente cultural-educative la Sebeș. Nu s-au stins încă ecourile celei de-a 43-a ediții a Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, și iată că noi manifestări sunt aduse în atenția publicului.

Printre acestea, evenimente recreative destinate copiilor și tinerilor. În parteneriat cu Clubul Copiilor Sebeș și cu Palatul Copiilor Alba Iulia, Municipiul Sebeș susține organizarea Zilelor teatrului pentru copii „Lucian Blaga”, în perioada 20-21 mai 2023, în sala de evenimente a Centrului Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș.

            Festivalul național Zilele teatrului pentru copii „Lucian Blaga” are o structură competițională cu trei categorii de vârstă, adresându-se copiilor de nivel primar, gimnazial și liceal și reunește pe scena Centrului Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș un număr de 11 trupe din țară, constituite din aproximativ 150 de elevi, alături de profesori coordonatori.

Festivalul își propune să creeze o legătură cu totul aparte între public și micii artiști, promovând spiritul de corectitudine, competiție, prietenie și fair-play în contextul întrecerilor dintre valori. Participanții sunt din județele: Satu-Mare, Sibiu, Cluj, Brașov, Arad, Vâlcea, Hunedoara, Dolj, Gorj, Alba.

            Sâmbătă, între orele 10.00 – 13.30 și 15.30 – 19.30, publicul va avea parte de un veritabil maraton de reprezentații artistice, iar duminică, începând cu ora 09.00, va fi organizată festivitatea de premiere.

Organizatorii evenimentului sunt: Palatul Copiilor Alba Iulia, Clubul Copiilor Sebeș, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Articole recente

Tururi ghidate gratuite pentru turiștii care vizitează Oradea

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite

Sindicatele din Educație resping propunerea Guvernului de majorări ale veniturilor personalului didactic

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Sindicatele respins oferta

Duminică, ora 18:00 U- BT Cluj Napoca -CSM CSU Oradea. Se joacă cu titlul pe masă. Clujenii pot deveni campioni pentru al treilea an...

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 18:00 în BT Arena, în meciul cu numărul VI din finala Ligii Naţionale.

Duminică, ora 14:00 Gloria Buzău – UTA. Manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1

Gloria Buzău și UTA Arad se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 14.00, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1.

Mai multe articole de același fel