fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂ20-21 mai: Festivalul național Zilele teatrului pentru copii „Lucian Blaga” la Sebeș:...

20-21 mai: Festivalul național Zilele teatrului pentru copii „Lucian Blaga” la Sebeș: Participă 11 trupe din România, formate din 150 de elevi

Publicat în

spot_img
spot_img

Luna mai este o perioadă generoasă în evenimente cultural-educative la Sebeș. Nu s-au stins încă ecourile celei de-a 43-a ediții a Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, și iată că noi manifestări sunt aduse în atenția publicului.

Printre acestea, evenimente recreative destinate copiilor și tinerilor. În parteneriat cu Clubul Copiilor Sebeș și cu Palatul Copiilor Alba Iulia, Municipiul Sebeș susține organizarea Zilelor teatrului pentru copii „Lucian Blaga”, în perioada 20-21 mai 2023, în sala de evenimente a Centrului Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș.

            Festivalul național Zilele teatrului pentru copii „Lucian Blaga” are o structură competițională cu trei categorii de vârstă, adresându-se copiilor de nivel primar, gimnazial și liceal și reunește pe scena Centrului Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș un număr de 11 trupe din țară, constituite din aproximativ 150 de elevi, alături de profesori coordonatori.

Festivalul își propune să creeze o legătură cu totul aparte între public și micii artiști, promovând spiritul de corectitudine, competiție, prietenie și fair-play în contextul întrecerilor dintre valori. Participanții sunt din județele: Satu-Mare, Sibiu, Cluj, Brașov, Arad, Vâlcea, Hunedoara, Dolj, Gorj, Alba.

            Sâmbătă, între orele 10.00 – 13.30 și 15.30 – 19.30, publicul va avea parte de un veritabil maraton de reprezentații artistice, iar duminică, începând cu ora 09.00, va fi organizată festivitatea de premiere.

Organizatorii evenimentului sunt: Palatul Copiilor Alba Iulia, Clubul Copiilor Sebeș, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Sorin Giurca

Articole recente

Cel mai vechi muzeu din România poate fi vizitat gratuit, duminică, cu ocazia împlinirii a 207 ani de la deschidere

Muzeul Naţional Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică

Parlamentul României va găzdui o expoziţie cu fotografii din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăii

Expoziţia intitulată "Paradisul evitat", cu imagini din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăi, a artistului fotograf Gyula Ádám, originar din Miercurea Ciuc, urmează să fie vernisată, în data de 5 martie, la Bucureşti, în Parlamentul României.

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Papa Francisc a numit Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova

Papa Francisc l-a numit pe Excelenţa Sa, Mons. Giampiero Gloder, Arhiepiscop titular de Telde, Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova.

Mai multe articole de același fel

Statul român ar putea plăti despăgubiri de până la 6,7 miliarde de dolari în procesul pentru aurul de la Roșia Montană

Executivul a menţionat că eventualele căi de atac la care ar putea face apel autorităţile române în acest caz se regăsesc în "Convenţia pentru reglementarea diferendelor relative la investiţii între state şi persoane ale altor state, încheiată la Washington la 18 martie 1965, ratificată prin Decretul Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România nr.62/1975".