fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALCod Galben de viituri în vestul țării, până la miezul nopții

Cod Galben de viituri în vestul țării, până la miezul nopții

Publicat în

spot_img
spot_img

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, I.N.H.G.A. instituie Codul Galben, începând de astăzi, 22 mai, ora 14:00, până la miezul nopții.

Astfel, în urma precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot depăși cotele de atenție pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Crişul Negru, Arieş, Timiş, Bârzava, și Caraş, în județele: Bihor, Alba, Caraş Severin şi Timiş.

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 22.05.2023 ora 16:00 – 22.05.2023 ora 22:00 pe unele râuri din judeţul Caraş Severin.

Deoarece există riscul creșterii rapide a nivelului apei, se recomandă vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații.

Articole recente

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Se deschid două puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria

Începând din 1 octombrie, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai - Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj

Cinci biserici romano-catolice din Transilvania, renovate cu fonduri din Ungaria, au fost sfinţite şi predate comunităților

Renovarea completă a clădirilor de patrimoniu, care aparţin Arhidiecezei Romano-Catolice Alba Iulia, a fost finalizată în acest an sub supravegherea Fundaţiei “Teleki László”, din Budapesta.

S-a deschis primul magazin online cu suveniruri din Maramureș

Producătorii locali și meșterii populari își pot promova și vinde produsele online pe shop.visitmaramures.ro

Mai multe articole de același fel

Sondaj CURS | Cei mai mulți români consideră România se îndreaptă mai degrabă într-o direcţie greşită

Cercetarea relevă că 69% dintre respondenţi sunt de părere că lucrurile în România se îndreaptă mai degrabă într-o direcţie greşită, iar 22% consideră că se îndreaptă mai degrabă într-o direcţie bună. 9% nu ştiu sau nu au răspuns.

Ministrul Familiei: Mamele minore care vor merge la şcoală vor primi bursă de 700 de lei

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat că mamele minore beneficiază de o bursă 700 de lei dacă merg la şcoală, iar copii acestora au prioritate pentru locuri la creşă.