fbpx
15.7 C
Cluj-Napoca
AcasăNOUA ALFABETIZAREProgramul „Casa Verde Fotovoltaice 2023”, accesibil cu semnătura electronică calificată

Programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023”, accesibil cu semnătura electronică calificată

Publicat în

spot_img
spot_img

Persoanele care doresc să acceseze programul ”Casa Verde Fotovoltaice 2023” pot aplica în platforma Ghiseul.ro pentru obținerea certificatului fiscal digital, necesar la înscrierea pentru programul mai sus menționat, cu ajutorul semnăturii electronice calificate.

Certificatul fiscal poate fi astfel eliberat online, gratuit, de către contribuabilii care nu înregistrează datorii la bugetul de stat.

Beneficiile documentelor electronice semnate cu semnătură electronică calificată sunt multe, însă cel mai important este timpul redus.

Prin posibilitatea semnării electronice a certificatelor fiscale, solicitanţii scapă de deplasările la centrele instituţiei în vederea ridicării documentelor, astfel că timpul câştigat se dublează.

Documentele semnate electronic au valoare de original atunci când sunt păstrate în mediul electronic, astfel că nu este nevoie să le printăm, pratic eliminând consumul de hârtie.

În plus, validitatea semnăturii electronice calificate se verifică extrem de uşor iar în cazul acesteia există garanţia că identitatea electronică a semnatarului este aceeaşi cu identitatea fizică reală şi semnătura electronică creată are aceeaşi valoare ca semnătura olografă a celui care semnează.

certSIGN pune la dispoziţie atât semnătură electronică cu token, cât şi la distanţă (în cloud) ce poate fi utilizată de oriunde, oricând şi de pe orice dispozitiv, inclusiv de pe telefonul mobil. Ambele au valoare legală şi pot fi obţinute de acasă prin procese certificate de identificare video online echivalente cu prezenţa fizică.

Semnătura electronică calificată certSIGN poate fi utilizată în relaţia cu alte instituţii ale statului (ANAF, CNAS, SICAP, ONRC etc.) ori pentru semnarea cu valoare legală a oricăror altor documente.

Articole recente

Tururi ghidate gratuite pentru turiștii care vizitează Oradea

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite

Sindicatele din Educație resping propunerea Guvernului de majorări ale veniturilor personalului didactic

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Sindicatele respins oferta

Duminică, ora 18:00 U- BT Cluj Napoca -CSM CSU Oradea. Se joacă cu titlul pe masă. Clujenii pot deveni campioni pentru al treilea an...

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 18:00 în BT Arena, în meciul cu numărul VI din finala Ligii Naţionale.

Duminică, ora 14:00 Gloria Buzău – UTA. Manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1

Gloria Buzău și UTA Arad se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 14.00, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1.

Mai multe articole de același fel

certSIGN, furnizor român de soluții criptografice, se asociază cu compania suedeză Versasec Credential Management Company

certSIGN, un important dezvoltator de soluții criptografice din România, recunoscut la nivel european, a încheiat un parteneriat tehnologic cu Versasec, lider în soluții software de gestionare a identității și accesului de înaltă securitate.