fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăNOUA ALFABETIZAREProgramul „Casa Verde Fotovoltaice 2023”, accesibil cu semnătura electronică calificată

Programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023”, accesibil cu semnătura electronică calificată

Publicat în

spot_img
spot_img

Persoanele care doresc să acceseze programul ”Casa Verde Fotovoltaice 2023” pot aplica în platforma Ghiseul.ro pentru obținerea certificatului fiscal digital, necesar la înscrierea pentru programul mai sus menționat, cu ajutorul semnăturii electronice calificate.

Certificatul fiscal poate fi astfel eliberat online, gratuit, de către contribuabilii care nu înregistrează datorii la bugetul de stat.

Beneficiile documentelor electronice semnate cu semnătură electronică calificată sunt multe, însă cel mai important este timpul redus.

Prin posibilitatea semnării electronice a certificatelor fiscale, solicitanţii scapă de deplasările la centrele instituţiei în vederea ridicării documentelor, astfel că timpul câştigat se dublează.

Documentele semnate electronic au valoare de original atunci când sunt păstrate în mediul electronic, astfel că nu este nevoie să le printăm, pratic eliminând consumul de hârtie.

În plus, validitatea semnăturii electronice calificate se verifică extrem de uşor iar în cazul acesteia există garanţia că identitatea electronică a semnatarului este aceeaşi cu identitatea fizică reală şi semnătura electronică creată are aceeaşi valoare ca semnătura olografă a celui care semnează.

certSIGN pune la dispoziţie atât semnătură electronică cu token, cât şi la distanţă (în cloud) ce poate fi utilizată de oriunde, oricând şi de pe orice dispozitiv, inclusiv de pe telefonul mobil. Ambele au valoare legală şi pot fi obţinute de acasă prin procese certificate de identificare video online echivalente cu prezenţa fizică.

Semnătura electronică calificată certSIGN poate fi utilizată în relaţia cu alte instituţii ale statului (ANAF, CNAS, SICAP, ONRC etc.) ori pentru semnarea cu valoare legală a oricăror altor documente.

Redactia

Articole recente

Politica românească, un adevărat “Dejun pe iarbă”

Ultimele săptămâni de erori imputate altora (a se citi “politică”), prezentate abundent prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare în masă, ne transformă pe noi, românii, în adevărați “voyeuri” ai unui tablou plin de atâta nesimțire babilonică încât până și celebrul Eduard Manet ar fi fost încurcat dacă ar fi fost solicitat să transpună în artă aceste realități halucinante

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Még a keresztyén lelkekben is ágaskodik az indulat, amikor a kommunizmus áldozatainak a millióira gondolnak. Pedig tudjuk nagyon jól, hogy a krisztusi embert nem ragadhatják el az érzelmei.

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Mai multe articole de același fel

Spotlight Heritage Timișoara NFT’s – o modalitate unică de apreciere și conservare a patrimoniului cultural al Timișoarei în lumea digitală

În 2023, anul în care Timișoara a fost Capitală Europeană a Culturii, Universitatea Politehnica Timișoara, prin proiectul Patrimoniul sub reflectoare / Spotlight Heritage Timișoara, a integrat tehnologia NFT (non-fungible tokens) în cultura digitală pentru a oferi o perspectivă digitală și unică asupra patrimoniului cultural și istoric al orașului.

Digitalizarea nu e doar o poveste | Cluj IT Cluster a sprijinit, gratuit, câteva zeci de IMM-uri să se digitalizeze

Proiectul s-a derulat în perioada Octombrie 2022 – Decembrie 2023, iar CLUJ IT Cluster, alături de compania de consultanță Business Saga, a făcut parte dintr-un consorțiu condus de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud