fbpx
23.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJBust al lui Avram Iancu dezvelit la aeroportul din Cluj

Bust al lui Avram Iancu dezvelit la aeroportul din Cluj

Publicat în

spot_img
spot_img

Un bust al lui Avram Iancu a fost dezvelit, marţi, în Aeroportul Internaţional Cluj, care poartă numele revoluţionarului transilvănean.

„Suntem mândri că Aeroportul Internaţional Cluj se numeşte Avram Iancu, iar pentru două luni vom prezenta şi steagul de luptă al lui Avram Iancu. Aeroportul Cluj a avut o dezvoltare importantă. Dacă în decembrie 2010 am reuşit să realizăm primul milion de pasageri, anul acesta, în decembrie, vom avea 3 milioane de pasageri”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo.

Prefectul Irina Munteanu a spus că „aşa cum aeroportului i se spune poarta de intrare în Transilvania, aşa şi momentul de astăzi este un pod de trecere între vechi, tradiţional, şi nou, modernism, între istorie şi prezent”.

Primarul Emil Boc a anunţat că Primăria Cluj-Napoca pregăteşte un centru memorial al lui Avram Iancu pe strada din Cluj-Napoca care îi poartă numele şi unde acesta a stat în perioada studenţiei.

Bustul lui Avram Iancu a fost realizat de sculptorul Ioan Bolocan din Chişinău şi a fost amplasat în zona de legătură dintre cele două terminale ale Aeroportului „Avram Iancu” Cluj.

Articole recente

Tururi ghidate gratuite pentru turiștii care vizitează Oradea

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite

Sindicatele din Educație resping propunerea Guvernului de majorări ale veniturilor personalului didactic

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Sindicatele respins oferta

Duminică, ora 18:00 U- BT Cluj Napoca -CSM CSU Oradea. Se joacă cu titlul pe masă. Clujenii pot deveni campioni pentru al treilea an...

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 18:00 în BT Arena, în meciul cu numărul VI din finala Ligii Naţionale.

Duminică, ora 14:00 Gloria Buzău – UTA. Manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1

Gloria Buzău și UTA Arad se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 14.00, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1.

Mai multe articole de același fel

Contractul pentru metroul clujean, semnat în prezența premierului Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au participat, joi, la semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia magistralei de metrou M1 din Cluj-Napoca, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).