fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘIonel Bogdan: Avem semnat contractul  pentru proiectarea și execuția lucrărilor la noul...

Ionel Bogdan: Avem semnat contractul  pentru proiectarea și execuția lucrărilor la noul terminal al Aeroportului Maramureș

Publicat în

spot_img
spot_img

Astăzi, a avut loc semnarea contractului pentru proiectarea și execuția noului terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Maramureș, eveniment la care au participat Ionel Bogdan, Președinte Consiliul Județean Maramureș, Ing. Cătălin Vișan, Director Executiv Concelex, Dorin Buda, Director General AIMM, Ionuț Caraba, Director Dezvoltare AIMM.

Compania Concelex va proiecta și realiza acest obiectiv de investiții important pentru județul Maramureș. Este o companie cu antreprenoriat 100% românesc, care vine cu o expertiză în implementarea acestui tip de proiecte, având în portofoliu obiective de investiții în derulare, precum extinderea și modernizarea aeroporturilor “Aurel Vlaicu” din Timișoara și “Delta Dunării” din Tulcea.

Noul terminal, care va răspunde reglementărilor internaționale aeronautice, va asigura deservirea unui volum de 450 pasageri/oră și va avea o suprafață totală desfășurată de 12.209 mp. Printre dotări se află și un sistem integrat de control de securitate al bagajelor de cală pe fluxul de plecări care conţine 10 ghișee check-in și benzi transportoare, două carusele plate cu plăci suprapuse pentru zona Sosiri, patru porţi de control acces manual, două chioşcuri automate de prelucrare a pasagerilor cu uz comun pentru toate companiile aeriene, două ghișee check-in pentru self drop-off.

„În ultimii doi ani de zile a crescut exponențial numărul de pasageri pe Aeroportul Internațional Maramureș și ne dorim ca prin investițiile pe care le realizăm la aeroport, în valoare de peste 250 milioane de lei, să dezvoltăm infrastructura aeriană de la nivelul județului, iar aeroportul nostru să devină unul cât mai competitiv”, a transmis Ionel Bogdan, președintele administrației județene.

Valoarea totală a proiectului este de 134,23 milioane lei, din care 95,9 milioane lei finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), 14,67 milioane lei finanțare nerambursabilă din bugetul național și 2,25 milioane lei cofinanțare eligibilă a Județului Maramureș.

„Știm care este impactul social și economic pe care îl va aduce în Maramureș dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, iar noi ne asumăm să asigurăm calitatea construcției la cel mai înalt nivel și în termenele stabilite”, a transmis directorul executiv al companiei Concelex, ing. Cătălin Vișan.

Ionuț Caraba, director de dezvoltare a Aeroportului Internațional Maramureș, a vorbit despre necesitatea pe care o are realizarea acestui nou terminal de pasageri în dezvoltarea aeroportului, care se află într-o continuă creștere din punct de vedere al numărului de pasageri și al zborurilor efectuate.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Articole recente

Spectacole-studio, în octombrie, la Teatrul Szigligeti din Oradea

Pentru luna următoare, Teatrul Szigligeti Oradea a programat mai multe spectacole la Sala Transilvania. Instituția de teatru maghiar folosește noul spațiu din luna martie a acestui an.

S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea unui tronson din „Centura mică” a Timișoarei

Este vorba despre un tronson cu pornire de pe DJ 593, raza localității Șag, până la intersecția cu DJ 591 A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km.

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Se deschid două puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria

Începând din 1 octombrie, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai - Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj

Mai multe articole de același fel