fbpx
Home ȘTIRI MARAMUREȘ S-au tras focuri de armă la Valea Vişeului. Contrabandiştii şi-au abandonat maşina...

S-au tras focuri de armă la Valea Vişeului. Contrabandiştii şi-au abandonat maşina ticsită cu ţigări în valoare de 53.000 lei

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Valea Vișeului au descoperit şi ridicat în vederea confiscării dintr-un autoturism abandonat pe un drum forestier peste 4.500 pachete de ţigări de provenienţă Duty Free, în valoare de peste 53.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 23.05.2023, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, județul Maramureș, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.00, pe raza localității Valea Vișeului, poliţiştii au observat un autoturism de teren care se deplasa dinspre frontieră către interiorul țării, pe un drum forestier.

La puțin timp, polițiștii de frontieră au observat că autoturismul se oprește, din interior au ieșit doi bărbați și au fugit în direcții diferite, ignorând somațiile verbale, precum și cele 3 focuri de avertisment transe în plan vertical, conform prevederilor legale.

S-au dispus măsuri de monitorizare a zonei în vederea identificării și reținerii persoanelor care au fugit, iar în interiorul autoturismului de teren marca Volkswagen Touareg, cu număr de înmatriculare specific Franței, au fost observate mai multe colete voluminoase care conțineau țigări.

S-a luat măsura conducerii mijlocului de transport cu țigări la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor din mașină, a rezultat cantitatea de 4.510 pachete de ţigări, în valoare de 53.000 lei.

Autoturimul în valoare de 25.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale, sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.