fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BRAȘOVSezonul estival de orgă debutează sâmbătă, la Biserica Neagră din Brașov

Sezonul estival de orgă debutează sâmbătă, la Biserica Neagră din Brașov

Publicat în

spot_img
spot_img

Cea de-a 71-a ediţie a Sezonului estival de orgă de la Biserica Neagră din Braşov va fi deschisă sâmbătă, 27 mai, cu un concert susţinut de organiştii germani Josef & Susanne Miltschitzky, a anunţat marţi instituţia de cult.

Pe parcursul celor 22 de concerte ale festivalului, care vor avea loc în fiecare sâmbătă, de la ora 18,00, până în 21 octombrie, artişti din România, Germania, SUA, Austria, Franţa, Ungaria şi Croaţia vor concerta la celebra Buchholz, dar şi la celelalte orgi ale Bisericii Negre.

Pe lângă operele unor compozitori de renume mondial, vor putea fi ascultate şi cele ale unor maeştri mai puţin cunoscuţi din Braşov.

Sezonul estival de orgă este sprijinit de Departamentul pentru Relaţii Interetnice din subordinea Secretariatului General al Guvernului, prin intermediul Forumului Democrat al Germanilor din România.

Costul unui bilet este de 25 de lei, copiii sub 18 ani beneficiind în continuare de gratuitate. Biletele pot fi achiziţionate începând cu ziua de luni a săptămânii în care se desfăşoară fiecare concert, de la casa de bilete aflată în incinta magazinului INSPIRAŢIO Gift Studio, situat la adresa Curtea Johannes Honterus nr. 8, sau online de pe www.booktes.com.

Organ Nights este denumirea adaptată a unui proiect început sub forma unor concerte zilnice în 1953, în prezent aflându-se sub coordonarea lui Steffen Schlandt, organist şi dirijor al Corului Bach al Bisericii Negre.

Anul 2023 a fost declarat „Anul muzicii bisericeşti” în cadrul Bisericii Evanghelice C.A. din România. Publicul poate asista, în decursul anului, la numeroase concerte în bisericile acestui cult şi la inaugurarea unor orgi, după restaurarea acestora în ateliere specializate: Bistriţa (mai 2023), Cristian/ Sibiu (august 2023), Mediaş (orgă transferată din Dupuş, octombrie 2023). 

Articole recente

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Se deschid două puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria

Începând din 1 octombrie, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai - Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj

Cinci biserici romano-catolice din Transilvania, renovate cu fonduri din Ungaria, au fost sfinţite şi predate comunităților

Renovarea completă a clădirilor de patrimoniu, care aparţin Arhidiecezei Romano-Catolice Alba Iulia, a fost finalizată în acest an sub supravegherea Fundaţiei “Teleki László”, din Budapesta.

S-a deschis primul magazin online cu suveniruri din Maramureș

Producătorii locali și meșterii populari își pot promova și vinde produsele online pe shop.visitmaramures.ro

Mai multe articole de același fel