fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJUBB InnoFAIR, evenimentul prin care Universitatea Babeș-Bolyai își propune să aducă în...

UBB InnoFAIR, evenimentul prin care Universitatea Babeș-Bolyai își propune să aducă în prim plan proiectele inovatoare dezvoltate în cadrul acesteia

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea Babeş-Bolyai își propune să aducă în prim plan proiectele inovatoare dezvoltate în cadrul acesteia, iar evenimentul UBB InnoFAIR este locul în care vor fi prezentate.

Evenimentul are loc în 30 mai, de la ora 9.30, la CREIC (Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative) în Cluj-Napoca și aduce împreună echipe de cercetare, startup-uri studențești din universitate, precum și actori din ecosistemul regional de inovare: consultanți în accesarea fondurilor de inovare, investitori și mediul socio-economic.

UBB InnoFair este parte a proiectului INNOChange – Creșterea capacității de inovare pentru învățământul superior (Innovation Capacity Building for Higher Education).

Pe lângă cele două workshop-uri: „Oportunități de Finanțare”, de tipul „ask me anything” și „Science Communication”, cu activități practice care să ajute participanții să-și îmbunătățească aptitudinile de comunicare științifică, cei prezneți vor putea să viziteze și expoziția Research Alley, Start-ups Alley, Investor Corner, UBB TechTransfer. Totul este gândit pentru a fi o inspirație pentru cei care vor să beneficieze de eforturile pe care le UBB le întreprinde pentru a crește potențialul comercial al cercetărilor și ideilor inovatoare din universitate.

Pe Research Alley se prezintă echipele de cercetare din cadrul UBB, Start-Up Alley va fi dedicat start-up-urilor inițiate de studenți ai UBB, iar Investor`s Corner va fi o zonă de interacțiune între investitorii, specialiștii în comercializarea rezultatelor cercetării, cercetătorii și studenții prezenți pentru identificarea oportunităților de transfer al rezultatelor cercetării spre industriile de profil.

Programul evenimentului: 

  • 09:30 – Înregistrarea participantilor
  • 10:00 – Deschiderea oficială (Prezentarea proiectului, discursuri de deschidere) 
  • 11:00 – Pauză de cafea 
  • 11:15 – Expoziție: Research Alley, Start-ups Alley, Investor Corner, UBB TechTransfer 
  • 13:00 – Prânz 
  • 14:00 – Sesiune de Q&A legată de finanțare și investiții în start-up-uri și spin-off-uri din universități 

Articole recente

Sebastian Burduja anunță un memorandum pentru Valea Jiului

Ministrul Energiei anunţă o nouă eră pentru Valea Jiului, după semnarea unui memorandum cu American Biocarbon Delaware LLC

Secretar ungar de stat, la Oradea: În învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe

Bence Rétvári a explicat că în învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe, şi indiferent dacă cineva s-a născut pe o parte sau cealaltă a graniţei, poate învăţa aceleaşi lucruri despre literatura şi istoria maghiară.

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

Captură de 1,5 milioane de euro la vama Nădlac II

Ce au găsit polițiștii într-un TIR care mergea spre Republica Moldova

Mai multe articole de același fel