fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAA început o nouă ediție a Târgului European al Castelelor, la Hunedoara

A început o nouă ediție a Târgului European al Castelelor, la Hunedoara

Publicat în

spot_img
spot_img

O nouă ediţie a Târgului European al Castelelor a fost deschisă vineri, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, manifestarea bucurându-se de prezenţa a 20 de expozanţi din ţară care îşi vor prezenta, în perioada 26-27 mai, oferta turistică pregătită pentru vizitatorii din ţară sau străinătate.

Standurile expozanţilor au fost amplasate în curtea exterioară a castelului, alături de aceştia aflându-se grupuri de cavaleri şi domniţe, dar şi producători locali care oferă turiştilor diverse produse alimentare sau suveniruri.

„Ne bucurăm că reuşim să surprindem, din nou, vizitatorii castelului prin acest eveniment care a ajuns la ediţia a VIII-a. Sunt 20 de expozanţi care prezintă la standuri principalele obiective istorice din România. Cred că este mult mai important să vizităm ţara, să-i cunoaştem obiectivele istorice, iar pe urmă este timp şi pentru cele din străinătate”, a declarat, la deschidere, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, conform Agerpres.

Edilul a arătat că Muzeul Castelul Corvinilor aduce, prin activitatea turistică, sume importante la bugetul local, permiţând astfel administraţiei locale să cofinanţeze diverse proiecte culturale care au legătură cu monumentul istoric medieval.

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a pledat pentru turismul naţional, apreciind, după vizitarea standurilor, că este important să cunoaştem locurile cu semnificaţii pentru istoria României.

„Am vizitat standurile şi parcă te încarci cu o energie aparte când vezi istoria ta, castele frumoase şi bine întreţinute. E un lucru extraordinar. Noi ne mândrim cu castelul de la Hunedoara, unul dintre cele mai frumoase din România”, a arătat Nistor.

El a menţionat că administraţia judeţeană şi-a propus să integreze într-un circuit turistic mai amplu toate obiectivele istorice din Hunedoara, începând cu cetăţile dacice din Munţii Orăştiei şi continuând cu fosta capitală a Daciei Romane, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, sau castele cum este cel din municipiul Hunedoara.

Sursa: Agerpres

Articole recente

Spectacole-studio, în octombrie, la Teatrul Szigligeti din Oradea

Pentru luna următoare, Teatrul Szigligeti Oradea a programat mai multe spectacole la Sala Transilvania. Instituția de teatru maghiar folosește noul spațiu din luna martie a acestui an.

S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea unui tronson din „Centura mică” a Timișoarei

Este vorba despre un tronson cu pornire de pe DJ 593, raza localității Șag, până la intersecția cu DJ 591 A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km.

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Se deschid două puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria

Începând din 1 octombrie, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai - Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj

Mai multe articole de același fel