fbpx
21.7 C
Cluj-Napoca
AcasăVREMEACod Galben de viituri în 17 bazine hidrografice

Cod Galben de viituri în 17 bazine hidrografice

Publicat în

spot_img
spot_img

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, specialiștii I.N.H.G.A. instituie Codul Galben, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării.

Acesta este valabil începând de astăzi, 27 mai, la ora 13:00, până la miezul nopții.

În acest context, sunt posibile depășiri ale cotelor de atenție pe unele sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte confluenţă cu râul Desnăţui, Desnăţui, Jiu, Olt, Ialomiţa, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea.

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, în județele: Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Timiș, Caraș Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj, Argeș, Olt, Sibiu, Vâlcea, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Ialomița, Brașov, Covasna, Buzău, Neamț, Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați, Constanța și Tulcea.

Precizăm că acestea se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 27.05.2023 ora 16:00 – 27.05.2023 ora 22:00, pe unele râuri din judeţele Caraş Severin, Vaslui, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Articole recente

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Se deschid două puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria

Începând din 1 octombrie, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai - Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj

Cinci biserici romano-catolice din Transilvania, renovate cu fonduri din Ungaria, au fost sfinţite şi predate comunităților

Renovarea completă a clădirilor de patrimoniu, care aparţin Arhidiecezei Romano-Catolice Alba Iulia, a fost finalizată în acest an sub supravegherea Fundaţiei “Teleki László”, din Budapesta.

S-a deschis primul magazin online cu suveniruri din Maramureș

Producătorii locali și meșterii populari își pot promova și vinde produsele online pe shop.visitmaramures.ro

Mai multe articole de același fel