fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTEPünkösd

Pünkösd

Publicat în

spot_img
spot_img

Nem lehet Krisztust követô életet élni a Szentlélek nélkül. Ezért van olyan nagy jelentôsége Pünkösdnek, a Szentlélek kitöltetésének. Még akkor is, ha olyan mostohán bánunk ezzel az ünnepel. Pünkösd elhanyagolása abból származik, hogy nem értjük igazán, mi történt a Szentlélek kitöltetésekor és nem értékeljük azt, amit a Szentháromság harmadik személye által nyerünk.

A Szentlélek biztosítja ugyanis az állandó és személyes kapcsolatot a Szabadítóval. Nekünk nem kell kis vagy nagy jézusokká válnunk. Nem kell többé a világot megváltani, hiszen ez már megtörtént a kereszten és bizonyítást nyert az üres sír által. Azonban keresztyéni kötelességünk Jézus Krisztust odaélni az emberek elé, az ô szeretetét és jóságát képviselni és nem utolsó sorban megszentelésünk útját végigjárni. Nos, ezekben segít a Pünkösdkor kitöltetett Szentlélek.

Drótos Árpád, református lelkipásztor, Manhattan, 2023. május 28.

Articole recente

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Se deschid două puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria

Începând din 1 octombrie, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai - Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj

Cinci biserici romano-catolice din Transilvania, renovate cu fonduri din Ungaria, au fost sfinţite şi predate comunităților

Renovarea completă a clădirilor de patrimoniu, care aparţin Arhidiecezei Romano-Catolice Alba Iulia, a fost finalizată în acest an sub supravegherea Fundaţiei “Teleki László”, din Budapesta.

S-a deschis primul magazin online cu suveniruri din Maramureș

Producătorii locali și meșterii populari își pot promova și vinde produsele online pe shop.visitmaramures.ro

Mai multe articole de același fel

Egy kis egyháztan

A templom megtísztítási történetének (János 2,13-22) nagyon fontos egyháztani következményei vannak. Felmerül a kérdés, hogy a Jézus Krisztus korabeli izraelita közösséget lehet-e az egyház valamilyen látható formájának tekinteni vagy annak tagjai csupán a láthatatlan egyház részei voltak?