fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATESfaturi pentru un zâmbet imaculat: cum să îți păstrezi dinții albi și...

Sfaturi pentru un zâmbet imaculat: cum să îți păstrezi dinții albi și sănătoși

Publicat în

spot_img
spot_img

Unul dintre primele lucruri remarcate la o persoană de cei din jur este zâmbetul. Cu cât este mai frumos și mai alb, cu atât este mai captivant. De aceea, multe persoane acordă o atenție foarte mare acestui aspect, printr-o igienă orală corectă, evitarea consumului de anumite alimente, a fumatului și vizite periodice la medicul stomatolog. Există însă și probleme care nu pot fi remediate decât cu ajutorul medicului dentist, de exemplu dinți poziționați incorect sau cu spații mari între ei ori a căror culoare nu mai este chiar atât de strălucitoare. Descoperă mai jos câteva metode pentru a-ți păstra dinții albi și sănătoși.

Periajul corect și folosirea, eventual, a unei paste pentru albirea dinților

Dacă ai dinții naturali sănătoși și crescuți corect, o rutină de îngrijire zilnică bine pusă la punct te poate ajuta să-ți menții zâmbetul frumos și strălucitor. Există o serie de sfaturi pe care orice medic dentist bun in Cluj le-ar oferi unui pacient. Printre acestea se numără periajul efectuat corect, de minimum două ori pe zi, timp de cel puțin două minute. Dacă vrei să ai dinții mai albi, poți folosi paste pentru albire, care ar trebui să conțină substanțe precum peroxid de hidrogen, cărbune activ sau bicarbonat de sodiu. Cu toate acestea, este bine de știut că multe paste pentru albirea dinților oferă rezultate doar de suprafață.

Pe de altă parte, dacă îți dorești dinți mai albi într-o perioadă scurtă de timp, poți apela oricând la o procedură de albire dinti in Cluj. Cu această ocazie poți cere un plan personalizat în ceea ce privește igiena orală și menținerea dinților albi.

Evitarea alimentelor ce pot păta dinții

Pentru a menține dinții cât mai albi, trebuie să se evite consumul anumitor alimente care pot provoca apariția petelor pe dinți. Printre acestea putem enumera vinul roșu, tutunul, cafeaua, ceaiul, sosul de roșii, sosul curry, oțetul balsamic, băuturile acidulate și sucurile de fructe. Cum nu este atât de ușor să renunți la ceva ce îți place, este indicat cel puțin să se limiteze consumul acestor produse.

Limitarea alimentelor bogate în zahăr

Puțini sunt cei cărora nu le plac mâncărurile bogate în zahăr și în special dulciurile. Acestea sunt însă una dintre principalele cauze ale apariției cariilor și multor alte probleme dentare, inclusiv petele pe dinți. Se recomandă deci reducerea consumului de astfel de alimente, dar și a preparatelor de tip fast-food.

Renunțarea la fumat

Pe lângă faptul că fumatul afectează sistemul cardiovascular și plămânii, este și una dintre principalele cauze în ceea ce privește îngălbenirea și degradarea dinților. Renunțarea la fumat înlătură toate aceste probleme și ne ajută, în cele din urmă, să avem un stil de viață mai sănătos și dinți mai albi.

Alături de toate acestea, contează foarte mult și vizitele regulate la medicul dentist, pentru detartraj, care poate ajuta mult la menținerea unui zâmbet strălucitor, și pentru detectarea și tratarea din timp a eventualelor probleme care pot afecta dantura.

Sursa foto: Freepik

Redactia

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel