fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJStudenții Universității „Babeș-Bolyai” și-au prezentat proiectele inovatoare în cadrul primei ediții a...

Studenții Universității „Babeș-Bolyai” și-au prezentat proiectele inovatoare în cadrul primei ediții a evenimentului INNOFair

Publicat în

spot_img
spot_img

Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative din Cluj-Napoca a fost, marți, gazda UBB INNofair, un eveniment prin care Universitatea „Babeş-Bolyai” a adus împreună studenţi, pasionaţi de inovare şi reprezentanţi ai mediului economic, astfel încât studenţii să fie mai pregătiţi pentru cerinţele pieţei muncii şi pentru a înțelege mai bine cum să ducă o idee genială spre un produs comercial de succes.

Evenimentul a adus împreună echipe de cercetare, start-up-uri studenţeşti din universitate, precum şi actori din ecosistemul regional de inovare: consultanţi în accesarea fondurilor de inovare, investitori şi mediul socio-economic. Ei au discutat despre eforturile pe care le întreprind pentru a creşte potenţialul comercial al cercetărilor şi ideilor inovatoare din UBB.

„Dincolo de ideea de a genera cunoaştere prin cercetare, dincolo de ideea de a-ţi pregăti bine absolvenţii ca să fie angajaţi după aceea pe piaţa muncii, dincolo de ideea de a transfera cunoaştere către firme, au apărut obiective noi. Adică, absolvenţii tăi trebuie să aibă un set antreprenorial, astfel încât să poată ei să genereze companii, să genereze diverse firme, să fie angajatori, dacă doresc să facă lucrul acesta şi, în acelaşi timp, universităţile nu doar să transfere cunoaştere către firme pe care după aceea s-o utilizeze, ci să rezolve şi universităţile probleme ale societăţii. Dar pentru asta este nevoie de o reformă în mediul academic. (…) Astfel de evenimente ne încurajează şi ne arată că lucrurile funcţionează bine. (…) Vom atrage bani din fonduri europene, din surse naţionale, este o misiune pentru UBB”, a declarat rectorul UBB, prof. dr. Daniel David.

În cadrul evenimentului au fost prezentate, printre altele, cercetări realizate de către echipele de cercetare din UBB care fie au obţinut rezultate cu potenţial comercial, fie au dezvoltat un prototip pe baza acestor rezultate, start-up-uri iniţiate de studenţii UBB.

De asemenea, investitorii şi specialiştii în comercializarea rezultatelor cercetării au putut interacţiona cu cercetătorii şi studenţii UBB pentru identificarea oportunităţilor de transfer al rezultatelor cercetării spre industriile de profil.

INNOFair a inclus şi două workshopuri: „Oportunităţi de Finanţare”, de tipul ”ask me anything” şi „Science Communication” focusat pe activităţi practice care să ajute participanţii să-şi îmbunătăţească aptitudinile de comunicare ştiinţifică.

INNOFair a fost organizat în cadrul proiectului INNOChange – Creşterea capacităţii de inovare pentru învăţământul superior (Innovation Capacity Building for Higher Education).

Articole recente

S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea unui tronson din „Centura mică” a Timișoarei

Este vorba despre un tronson cu pornire de pe DJ 593, raza localității Șag, până la intersecția cu DJ 591 A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km.

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Se deschid două puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria

Începând din 1 octombrie, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai - Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj

Cinci biserici romano-catolice din Transilvania, renovate cu fonduri din Ungaria, au fost sfinţite şi predate comunităților

Renovarea completă a clădirilor de patrimoniu, care aparţin Arhidiecezei Romano-Catolice Alba Iulia, a fost finalizată în acest an sub supravegherea Fundaţiei “Teleki László”, din Budapesta.

Mai multe articole de același fel