fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSPORT2-3 iunie: Alba Iulia găzda celei de-a doua etape din Campionatul Național...

2-3 iunie: Alba Iulia găzda celei de-a doua etape din Campionatul Național De Super Rally. La start, Mihai Leu, Valu Porcișteanu, Adrian Teslovan, Jerome France și 4 piloți din Alba Iulia

Publicat în

spot_img
spot_img

În perioada 2-3 iunie, în Cetatea Alba Carolina are loc cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Super Rally 2023.

Evenimentul este organizat de Primăria Municpiului Alba Iulia în colaborare cu AMC Racing, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

La cursa din orașul „Marii Uniri” vor lua startul și patru piloți din Alba Iulia: Elisei Groza, Tudor Pop -pilot participant din partea CSM Unirea Alba Iulia-, Petru Constantinescu și Edi Tonchi.

La start sunt așteptați 24 de concurenți, piloți din diferite discipline motorsport, atât din România cât și din străinătate.

Organizat de AMC Racing și Primăria Municipiului Alba Iulia, Trofeul Alba Iulia Super Rally este o competiție ce se desfășoară pe circuitul stradal din zona Parcului Unirii – Cetatea Alba Iulia.

Concurenții vor lua startul Sâmbătă în manșele de recunoașteri și antrenamente cronometrate, urmând ca apoi în manșele de concurs să lupte pentru cel mai bun timp.

Traseul de concurs este prevăzut cu diferite obstacole pe care piloții vor trebui să le ocolească, atingerea acestora aducând penalizări în timp.

Printre piloţii care vor participa se numără piloţi din Franţa (Jerome France, actualul campion național) și Belgia (Didier Balcaen), dar şi campioni ai motorsportului românesc, precum Mihai Leu, Costel Cășuneanu și Vali Porcișteanu sau Adrian Teslovan.

Vineri la ora 19:00 mașinile de concurs vor fi pregătite pentru startul festiv, în zona Parcului Service, la cafeneaua Gavroche.

Sâmbătă va începe ziua cu două manșe de recunoașteri de la ora 09:00, manșele de antrenament având startul programat la ora 10:00.

Manșele de concurs sunt programate la ora 14:00, premierea câștigătorilor având loc aproximativ la ora 16:00, la Cafeneaua Gavroche.

Trofeul Alba Iulia este organizat de ACS AMC Racing – AMC Curse, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, campionatul fiind susținut de Superbet în calitate de partener principal, alături de partenerul Romgaz.

Printre sponsorii acestei competiții se numără KIA România, Popescu și Asociații, United Media, Petra Pavaje, Hotel Transilvania, Klaubmusic, Elit, parteneri media fiind Kiss FM și Prima TV Sport.

Startul va fi dat de pe Bulevardul Horea, în dreptul hotelului „Cetate”, iar cursa va continua pe Calea Moților, până în sensul giratoriu de la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu și retur pe Calea Moților și strada Aurel Vlaicu, până în fața hotelului „Cetate”, unde va fi și linia de Finish.

Zonele de competiție vor fi delimitate pentru a asigura siguranța participanților și a spectatorilor, iar zonele din care raliul poate fi vizionat în siguranța sunt marcate pe harta anexată, cu culoarea verde.

Pentru a putea urmări cursa automobilistică, vor fi amplasate și două ecrane, unul în zona restaurantului „Dante” și unul în zona parcului de service.

„Alba Iulia merită astfel de evenimente. Suntem o comunitate cu oameni implicați și talentați, iar faptul că vom avea patru piloți în competiție demonstrează asta.” – a declarat Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

„Suntem pe deplin conștienți de faptul că lucrările la proiectele de mobilitate produc disconfort în trafic, și tocmai din acest motiv evenimentul a fost programat pentru mini-vacanța de Rusalii, când orașul este mai liber, iar elevii și studenții nu fac cursuri.” a declarat Flaviu Buta, purtătorul de cuvânt al primăriei Alba Iulia.

Articole recente

S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea unui tronson din „Centura mică” a Timișoarei

Este vorba despre un tronson cu pornire de pe DJ 593, raza localității Șag, până la intersecția cu DJ 591 A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km.

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Se deschid două puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria

Începând din 1 octombrie, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai - Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj

Cinci biserici romano-catolice din Transilvania, renovate cu fonduri din Ungaria, au fost sfinţite şi predate comunităților

Renovarea completă a clădirilor de patrimoniu, care aparţin Arhidiecezei Romano-Catolice Alba Iulia, a fost finalizată în acest an sub supravegherea Fundaţiei “Teleki László”, din Budapesta.

Mai multe articole de același fel