fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJCântăreții serilor de vară | Începe a zecea ediție a Nopții Privighetorilor,...

Cântăreții serilor de vară | Începe a zecea ediție a Nopții Privighetorilor, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Publicat în

spot_img
spot_img

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în colaborare cu Societatea Ornitologică Română, invită publicul sâmbătă, 3 iunie 2023, de la ora 17:00, la Noaptea Privighetorilor 2023. Evenimentul se află la a 10-a ediție și se va desfășura în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”, secţia în aer liber, de pe Tăietura Turcului.

„Aleile Parcului Etnografic ne vor fi sălile de clasă, unde vom povesti participanților despre păsările Clujului, rolul și locul lor în viața noastră și în natură. Vom da sfaturi despre cum putem avea balcoane, grădini și orașe prietenoase cu natura, un lucru extrem de important pentru bunăstarea noastră, mai ales ca locuitori ai uneia dintre cele mai dinamice localități din țară, stare care adesea se traduce prin agresiuni asupra spațiilor verzi, atât din interior, cât și de la periferie”, a spus coordonatorul proiectului Noaptea Privighetorilor, Teodora Domșa, conform VIA CLUJ TV.

Programul ediției 2023

  • 17:00 – 18:40 : Tururi ghidate vor purta vizitatorii de la intrarea în Parcul Etnografic, pe aleile însorite sau umbrite, alături de ghizii și de păsările din locație. Tururile se desfășoară la intervale de 15 minute
  • 17:00 – 19:00 : Ateliere educative vor ține ocupați micii participanți, cu povești, desene și jocuri, chiar și după începerea concertului, dacă există doritori
  • 17:00 – 20:00 : Expoziție realizată în colaborare cu Centrul de Microscopie Electronică „C. Crăciun” al Universității Babeș-Bolyai, care va prezenta păsările din alt unghi, microscopic
  • 19:00 – 20:00 : Recital instrumental susținut de artiștii Bíró Zsuzsa (harpă), Teodora Buia (vioară), Carina Coste (flaut), Sergiu Cebotari (clarinet), Adela Hania Greab (violoncel), Alexandru Lazăr (pian), Emanuel Vots (violă), Sonia Vulturar (vioară), care vor interpreta lucrări compuse de Johann Sebastian Bach, Franz Danzi, Sonia Vulturar, Antonio Vivaldi, Camille Saint-Saëns și Maurice Ravel.

Intrarea este gratuită, dar se achită taxa de intrare în Parcul Etnografic. În cazul în care plouă, evenimentul se reprogramează. Mai multe informații AICI.

Articole recente

Așa-zise ajutoare umanitare americane, întoarse din drum la Vama Petea

Ce au găsit în camion inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului

Spectacole-studio, în octombrie, la Teatrul Szigligeti din Oradea

Pentru luna următoare, Teatrul Szigligeti Oradea a programat mai multe spectacole la Sala Transilvania. Instituția de teatru maghiar folosește noul spațiu din luna martie a acestui an.

S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea unui tronson din „Centura mică” a Timișoarei

Este vorba despre un tronson cu pornire de pe DJ 593, raza localității Șag, până la intersecția cu DJ 591 A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km.

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Mai multe articole de același fel