fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTEPünkösd után

Pünkösd után

Publicat în

spot_img
spot_img

Minden megváltozik az elsô Pünkösd után. Különleges lehetôségek birtokosaivá válnak, akik a Szentlélek kiáradása alá kerülnek. Sajnos, az Egyház népe nem mindig él az alkalommal. Ezért vagyunk tele gyengeségekkel és problémákkal. Nem tudunk több embert megszólítani és vonzóvá tenni Isten ügyét. Két nagyon fontos dolog van, amivel segíthetnénk elesettségünkön. Az egyik az, hogy fogadjuk el teljesen valóságosnak a Szentháromság minden személyét. Tekintsünk rájuk úgy, mint távoli hozzátartozóinkra, akiket nem látunk gyakran, de azért bizonyosak vagyunk a létezésükben! Az a baj ugyanis, hogy az Atya, a Fiú és a Szentlélek személye elhomályosul számunkra és gyakran csak úgy gondolunk rájuk, mint akik léteznek is, meg nem is. Nem vagyunk igazán meggyôzôdve személyességükrôl, jelenlétükrôl és valóságosságukról. Pedig ôk mindig itt vannak, állandóan elérhetôk, szoros kapcsolatot alakíthatunk ki velük.

Sôt, csak úgy lehet teljes az emberi élet, ha ez a kapcsolat szoros és állandó. Ha kérjük tôle, ebben is segít bennünket a Szentlélek Úristen. A másik szükségszerûség Pünkösd után, hogy kapcsoljunk imádságos tudatmódra! Használjunk ki minden idôt, hogy beszélgessünk Istennel! Ahelyett, hogy videóznánk, interneten szörfözgetnénk, tik-tok-oznánk, álmodoznánk, dühösködnénk vagy aggodalmasan törnénk a fejünket; irányítsuk figyelmünket Istenre és mondjunk egy rövid fohászt. Elsôsorban dicsôítsük ôt, mert ez az életünk értelme és az egész teremtett világ célja. Aztán ne felejtsünk bûnbánatot tartani. Majd pedig köszönjünk meg mindent. Végül, kérjünk és áldjunk! Figyeljük meg, mennyire alapjaiban változnak meg élethelyzeteink, az emberekhez való viszonyunk és az események, ha áldást mondunk mindenre! Rövid, sohajtásnyi vagy hosszabb imádságainkat pedig feltétlenünk zárjuk Jézus Krisztus nevében. Ne feledjük, csak azért szólíthatjuk meg az Atyát, mert ô elvégezte áldozatát értünk és helyettünk!

Drótos Árpád, református lelkipásztor, Manhattan, 2023. június 4.

Articole recente

Așa-zise ajutoare umanitare americane, întoarse din drum la Vama Petea

Ce au găsit în camion inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului

Spectacole-studio, în octombrie, la Teatrul Szigligeti din Oradea

Pentru luna următoare, Teatrul Szigligeti Oradea a programat mai multe spectacole la Sala Transilvania. Instituția de teatru maghiar folosește noul spațiu din luna martie a acestui an.

S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea unui tronson din „Centura mică” a Timișoarei

Este vorba despre un tronson cu pornire de pe DJ 593, raza localității Șag, până la intersecția cu DJ 591 A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km.

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Mai multe articole de același fel

Egy kis egyháztan

A templom megtísztítási történetének (János 2,13-22) nagyon fontos egyháztani következményei vannak. Felmerül a kérdés, hogy a Jézus Krisztus korabeli izraelita közösséget lehet-e az egyház valamilyen látható formájának tekinteni vagy annak tagjai csupán a láthatatlan egyház részei voltak?