fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăTransilvaniaTánczos Barna: Ar fi o mare onoare dacă Maiestatea Sa Regele Charles...

Tánczos Barna: Ar fi o mare onoare dacă Maiestatea Sa Regele Charles al III-lea ar sprijini Via Transilvanica 

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Meidului, Tánczos Barna, afirmă, sâmbătă, că este o mare onoare ca satele transilvănene, pădurile virgine şi superbele pajişti cu arbori seculari din România să-l aibă ca susţinător şi ambasador pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea. Ministrul consideră că ar fi o mare onoare dacă Maiestatea Sa ar sprijini Via Transilvanica.

”Maiestatea Sa Regele Charles al III-lea ne dă un exemplu de urmat atât în ceea ce priveşte protejarea mediului şi a biodiversităţii unice din România, cât şi a patrimoniului cultural de care suntem atât de mândri. Este o mare onoare ca satele transilvănene, pădurile virgine şi superbele pajişti cu arbori seculari din România să-l aibă ca susţinător şi ambasador pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, ministrul Mediului.

Acesta a precizat că a avut ocazia, ca ambasador al Viei Transilvanica, să aducă în atenţia Maiestăţii Sale cel mai mare proiect naţional ce are ca scop promovarea diversităţii culturale, etnice, istorice şi naturale a Transilvaniei, Bucovinei, Olteniei şi Banatului montan.

”Via Transilvanica vizează, totodată, accentuarea turismului durabil şi punerea în valoare a patrimoniului cultural. Majestatea Sa m-a asigurat că îi este cunoscut proiectul Via Transilvanica şi a subliniat faptul că Via Transilvanica are nevoie de aceeaşi protecţie şi susţinere de care au avut parte tradiţiile şi biodiversitatea de care Majestatea Sa s-a îndrăgostit în România”, a mai transmis Tánczos Barna.

Potrivit acestuia, ”ar fi o mare onoare dacă Maiestatea Sa ar sprijini Via Transilvanica şi ne-ar inspira să atingem cele mai înalte standarde în turismul durabil, aşa cum a făcut-o de nenumărate ori”.

Articole recente

Așa-zise ajutoare umanitare americane, întoarse din drum la Vama Petea

Ce au găsit în camion inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului

Spectacole-studio, în octombrie, la Teatrul Szigligeti din Oradea

Pentru luna următoare, Teatrul Szigligeti Oradea a programat mai multe spectacole la Sala Transilvania. Instituția de teatru maghiar folosește noul spațiu din luna martie a acestui an.

S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea unui tronson din „Centura mică” a Timișoarei

Este vorba despre un tronson cu pornire de pe DJ 593, raza localității Șag, până la intersecția cu DJ 591 A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km.

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Mai multe articole de același fel

Péter Szijjártó, după întâlnirea cu Kelemen Hunor: Cu cât mai bune sunt relaţiile româno-ungare, cu atât mai bine este pentru comunitatea maghiară din Transilvania

Szijjártó a anunţat că perioada următoare va putea fi considerată ca perioada marilor construcţii comune, cu realizarea a două noi legături pe autostradă, finalizate până în 2025, respectiv 2030, după ce săptămâna trecută s-a încheiat acordul privind construcţia a două noi puncte de trecere a frontierei.