fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHOR„Duși cu pluta” | Elevii Liceului German Friedrich Schiller din Oradea au...

„Duși cu pluta” | Elevii Liceului German Friedrich Schiller din Oradea au făcut o cursă eco distractivă pe Crişul Repede

Publicat în

spot_img
spot_img

Înarmați cu vâsle și veste de salvare, 15 elevi de la Liceul German din Oradea, în frunte cu profesorul de educație fizică Ciprian Sirca, au navigat ieri, pe apele Crișului Repede, în cadrul tradiționalului eveniment intitulat „Duși cu pluta”.

În fiecare an, în luna iunie, la Oradea are loc o acțiune unică în țară, „Duși cu pluta”, eveniment organizat de profesorul Ciprian Sirca, de la Liceul German „Friedrich Schiller”.

Anul acesta, acțiunea s-a desfășurat miercuri, 14 iunie, iar startul s-a dat la ora 12.30, de lângă restaurantul Dock.

La eveniment au participat 15 elevi, din clasa a X-a, de la Liceul German. Tinerii i-au avut alături pe profesorii Cristina Abodi și Ciprian Sirca.

Intitulat sugestiv ”Duși cu pluta”, evenimentul se află la cea de-a IX-a ediție. Este un proiect de suflet, care se desfășoară pe tot parcursul anului școlar, implicând atât elevii, cât și profesorii școlii.

”Acest proiect este mesajul nostru la ceea ce înseamnă colectarea selectivă și reciclarea. Am adunat, pe tot parcursul anului școlar, peste 1500 de flacoane, de la cele de 0,5 până la cele de 10 litri, în greutate de aproximativ 100 kg. Am reușit, astfel, să umplem 74 de saci, acțiunea (umplerea lor) fiind realizată în Săptămâna verde”, a declarat presei profesorul Ciprian Sirca.

Dacă la edițiile anterioare organizatorii au realizat o ambarcațiune mai mare (de 30 de saci), începând cu această ediție, au decis să creeze mai multe ambarcațiuni mici (de 9 saci) și să organizeze un concurs între ele. Au fost declarați câștigători elevii care au parcursul traseul de lângă Dock la podul Sovata, pe apele Crișului Repede, fără să cadă de pe barcă. Competiția a presupus, așadar, multă atenție, îndemânare și viteză.

La final, câștigătorii concursului „Duși cu pluta” au fost premiați, iar premiile au constat în bani oferiți de Asociația „Friedrich Schiller” și diplome. De menționat că flacoanele din care au fost create bărcile au fost duse la reciclat.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

A fost semnat contractul de finanţare pentru construirea spitalului de boli infecţioase de la Oradea

Potrivit datelor transmise de Primăria Oradea, noua unitate medicală urmăreşte gruparea specialităţilor boli infecţioase şi pneumoftiziologice la o singură adresă, într-o unitate spitalicească modernă, care să răspundă tuturor cerinţelor de calitate actuale.