fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăTURISMTransalpina se redeschide circulaţiei rutiere

Transalpina se redeschide circulaţiei rutiere

Publicat în

spot_img
spot_img

Oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că, în urma reviziei făcute joi pe Transalpina, drumul va fi deschis circulaţiei rutiere, începând de vineri. Tronsonul Rânca – Obârşia Lotrului va fi practicabil doar 10 ore pe zi şi cu limitare de viteză.

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat, joi, că circulaţia pe Transalpina va fi deschisă începând de vineri dimineaţă, de la ora 8:00, în anumite condiţii. 

„Comisia care a efectuat astăzi revizia specială a stabilit că drumul poate fi deschis în bune condiţii între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800) în următoarele condiţii: între orele 8⁰⁰-18⁰⁰, viteza maximă de deplasare 30 km/h, numai pentru autoturismele cu MTMA de maximum 3,5 tone”, a scris Cristian Pistol pe Facebook.

Directorului CNAIR subliniază că, având în vedere specificul acestui drum montan aflat la mare altitudine este importantă respectarea condiţiilor impuse, pentru evitarea evenimentelor nedorite.

Comisia specială din cadrul CNAIR a verificat şi la sfârşitul lunii mai dacă circulaţia rutieră pe Transalpina poate fi deschisă în condiţii de siguranţă, la acel moment specialiştii stabilind că nu existau astfel de condiţii, întrucât zăpada de pe versanţi putea aluneca pe carosabil.

Ioana Pop

Articole recente

Un microbuz a luat foc pe A1, în județul Arad

Nu au fost victime.

CJ Bihor a semnat contract cu HiSky pentru zboruri de la Oradea către Bucureşti şi Londra

Din toamnă zburăm la București și Londra, de la Oradea

Zeci de companii, sute de oferte și mii de studenți și absolvenți la Zilele Carierei UPT

Aproape 60 de firme naționale și internaționale, dar și instituții de stat au expus la standuri sute de oferte de carieră pentru studenți și absolvenți

Două eleve de liceu din Timișoara au ajuns la spital, după ce un coleg a pulverizat spray lacrimogen la baie

Poliţiştii au deschis, joi, o anchetă, după ce două eleve de la Liceul Tehnologic Electrotimiş au ajuns la spital după un incident care a avut loc în baie.

Mai multe articole de același fel

Castelul Bánffy din Răscruci poate fi vizitat virtual

Castelul Bánffy şi-a recăpătat strălucirea în urma unor ample lucrări de restaurare şi conservare derulate atât la nivelul clădirii castelului, a parcului, cât şi al altor trei imobile care au destinaţia de clădiri conexe