fbpx
21.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALAbilități utile care pot fi dobândite practicând aceste 7 jocuri video

Abilități utile care pot fi dobândite practicând aceste 7 jocuri video

Publicat în

spot_img
spot_img

Într-o lume unde tehnologia și digitalizarea încep să prindă rădăcini din ce în ce mai puternice, jocurile video își au un cuvânt greu de spus în viața celor mai mulți oameni. Nu numai că îți stârnesc imaginația și te distrează, dar unele dintre ele te pot ajuta să-ți îmbunătățești anumite abilități care pot fi cu adevărat utile în viața de zi cu zi.

Primul pe lista noastră este „PC Building Simulator”, un joc care îți dezvoltă înțelegerea asupra funcționării și construcției unui calculator. Acesta îți prezintă fiecare componentă a unui calculator și modul în care interacționează între ele. Practicând acest joc, vei dobândi un know-how despre modul în care funcționează hardware-ul și software-ul. Jocul poate fi de un real ajutor atunci când ești pus în fața unui calculator defect sau atunci când vrei să-ți faci un upgrade.

În „911 Operator” te afli în postura unui operator de la linia telefonică de urgență (911 fiind echivalentul american al numărului telefonic de urgențe 112). Acest joc te învață cum să gestionezi situații de criză și să prioritizezi problemele în funcție de gravitate. Pe măsură ce vei avansa, vei învăța să rămâi calm și să iei decizii rapide în situații stresante: abilități extrem de utile în viața reală. În plus, jocul te ajută să-ți dezvolți empatia și compasiunea, deoarece în numeroase situații vei interacționa cu oameni aflați în momente de mare suferință sau stres.

În „City Car Driving” te vei familiariza cu regulile de circulație. Jocul este o alegere perfectă, fie că vrei să înveți să conduci un automobil sau că dorești să-ți îmbunătățești abilitățile existente. City Car Driving îți pune la dispoziție numeroase scenarii de trafic, care te vor învăța să gestionezi diverse situații, cum ar fi schimbarea benzilor, parcarea și adaptarea la condiții meteo variate. De asemenea, jocul cultivă un profund simț al responsabilității.

Ai gustat vreodată mâncarea virtuală gătită în „Cooking Mama”? Jocul acesta te învață să prepari diverse feluri de mâncare și să urmezi rețete. Este o modalitate distractivă de a învăța să gătești sau de a îți îmbunătăți abilitățile culinare. Cooking Mama îți dezvoltă, printre altele, abilitatea de multitasking, întrucât jocul te obligă să te ocupi de diverse sarcini simultan. În același timp, îți exersează capacitatea de memorare și de a urma diverse seturi de instrucțiuni – două abilități esențiale în orice bucătărie. Totuși, ai grijă să nu uiți tigaia pe foc!

În ceea ce privește jocul de poker, acesta îți poate îmbunătăți abilitățile strategice și de calcul. A juca poker online în diversele sale variante, înseamnă a-ți antrena gândirea logică și capacitatea de a lua decizii sub presiune – competențe ce pot fi aplicate în multe domenii ale vieții cotidiene. Chiar dacă se desfășoară în spațiul virtual, poți observa stilul de joc al adversarilor, îți poți da seama de tendințele și comportamentele lor și prin urmare, îți vei putea dezvolta și abilitățile de citire a oamenilor.

Pe lista noastră mai figurează „Car Mechanic Simulator”, un joc care îți oferă o perspectivă asupra mecanicii auto. Îți îmbunătățește înțelegerea asupra funcționării unui automobil și te învață să identifici și să rezolvi diverse probleme. Jocul te învață, de asemenea, importanța atenției la detalii în ceea ce privește executarea unor tehnici specifice. De la înlocuirea unei simple roți și până la reparația unui motor, fiecare sarcină necesită o atenție meticuloasă. Acest nivel de concentrare și precizie poate fi translatat în multe alte sarcini din viața reală.

Ultimul, dar nu cel din urmă, este „Minecraft”. Este un joc care stimulează creativitatea, gândirea spațială și abilitățile de rezolvare a problemelor. Îți oferă posibilitatea de a construi structuri complexe, să explorezi și să interacționezi cu mediul înconjurător într-un mod unic. Minecraft îți oferă, de asemenea, un spațiu unde poți exersa abilitățile de lucru în echipă. De la construirea unui oraș întreg cu prietenii până la supraviețuirea în lumea vastă a jocului, cooperarea și coordonarea sunt cheia succesului. Aceste abilități de colaborare sunt vitale în orice mediu de lucru sau social.

Articole recente

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Se deschid două puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria

Începând din 1 octombrie, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai - Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj

Cinci biserici romano-catolice din Transilvania, renovate cu fonduri din Ungaria, au fost sfinţite şi predate comunităților

Renovarea completă a clădirilor de patrimoniu, care aparţin Arhidiecezei Romano-Catolice Alba Iulia, a fost finalizată în acest an sub supravegherea Fundaţiei “Teleki László”, din Budapesta.

S-a deschis primul magazin online cu suveniruri din Maramureș

Producătorii locali și meșterii populari își pot promova și vinde produsele online pe shop.visitmaramures.ro

Mai multe articole de același fel

Sondaj CURS | Cei mai mulți români consideră România se îndreaptă mai degrabă într-o direcţie greşită

Cercetarea relevă că 69% dintre respondenţi sunt de părere că lucrurile în România se îndreaptă mai degrabă într-o direcţie greşită, iar 22% consideră că se îndreaptă mai degrabă într-o direcţie bună. 9% nu ştiu sau nu au răspuns.

Ministrul Familiei: Mamele minore care vor merge la şcoală vor primi bursă de 700 de lei

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat că mamele minore beneficiază de o bursă 700 de lei dacă merg la şcoală, iar copii acestora au prioritate pentru locuri la creşă.