fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJDance Romania | Festival de dans unic în țară, la Cluj-Napoca

Dance Romania | Festival de dans unic în țară, la Cluj-Napoca

Publicat în

spot_img
spot_img

Este al patrulea an când la Cluj se întâmplă un eveniment unic în România, prin forma și scopul său: Dance Romania, un festival de dans care pune accentul pe diversitate și incluziune socială. Evenimentul este organizat de Center for Peace and Violence Prevention (CPVP), o organizație umanitară internațională dedicată culturii păcii și respectului pentru demnitatea umană, în zone de conflict și post-conflict.

Centrul pentru Pace și Prevenirea Violenței (Center for Peace and Violence Prevention – CPVP) organizează o nouă ediție Dance România, un eveniment de dans umanitar intercultural, care este deschis fiecărei comunități reprezentate în România, tuturor locuitorilor săi: localnici, expatriați, studenți, ONG-uri și societatea civilă, tineri și vârstnici, persoane cu nevoi speciale, migranți și membri ai fiecare comunitate care alcătuiește paleta multiculturală a țării.

Evenimentul are loc și anul acesta la Cluj-Napoca, unde interculturalitatea și multiculturalitatea au devenit simbolice. Scopul său principal este de a promova și sărbători diversitatea în România, de a construi punți și de a crea un mediu sigur și incluziv pentru toți, indiferent de rasă, sex, naționalitate sau religie.

Dance Romania este locul unde să te bucuri de muzică grozavă, să socializezi, să depășești stereotipurile și discursurile instigatoare la ură, să-ți faci noi prieteni și să te distrezi în timp ce faci pași către o mai mare acceptare în toată țara.

Mai mulți instructori de dans consacrați vor preda diferite stiluri de dans, de la Zumba, dans afro, brazilian, salsa, bachata, hip-hop, street dance și multe altele. Toți participanții vor învăța câțiva pași simpli pe care îi vor efectua împreună, într-un mediu relaxat și, sperăm, sub un soare plăcut de iulie.

Anul trecut, peste 200 de persoane au participat la cea de-a 3-a ediție a Dance Romania. La eveniment au participat și 20 de instructori de dans din România, Ucraina și Africa. Evenimentul a avut parte de prezența DJ M.I.G. din Nigeria.

Totul se va întâmpla în 1 iulie, începând cu ora 16:00, la Iulius Parc, în Cluj-Napoca.

Știrile Transilvaniei este partener media al evenimentului.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

A noua ediție a Concertului caritabil de colinde românești are loc pe scena Auditorium Maxium UBB

Artiști reprezentativi ai scenei muzicale clujene se întâlnesc pentru a noua oară pe scena Auditorium Maxium UBB pentru a-i colinda pe clujeni în prag de Crăciun. Organizat în scop caritabil de un grup de companii clujene și susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, tradiționalul Concert de colinde românești va avea loc joi, 21 decembrie, ora 19:00.