fbpx
0.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂLucian Bode, critic la adresa ANAF: Trebuie să îşi facă treaba mai...

Lucian Bode, critic la adresa ANAF: Trebuie să îşi facă treaba mai bine

Publicat în

spot_img
spot_img

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, aduce critici dure la adresa Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), susţinând că nu e normal ca politicienii să găsească soluţii pentru a aduce bani la buget, când instituţia poate aduce miliarde de euro prin rolul pe care îl are.

Prezent, miercuri după-amiază, pe şantierul unui lot din autostrada Transilvania, secretarul general al PNL a criticat ANAF, susţinând că această instituţie ”trebuie să îşi facă treaba”.

„Intenţia Guvernului este să adopte cel puţin trei ordonanţe de urgenţă: prima, care să vizeze reducerea cheltuielilor, a doua ordoanţă care să vizeze ajustarea veniturilor şi a treia ordonanţă, dacă reuşim să ne încadrăm până la sfârşitul lunii august, ordonanţa care să vină cu rectificare bugetară, prima pe acest an. Deci, de aceea durează puţin mai mult decât ne-am fi dorit, pentru că vrem să venim cu o proiecţie clară până la sfârşitul anului şi evident să pregătim anul 2024”, a afirmat Lucian Bode.

Acesta precizează că ajustarea veniturilor nu înseamnă impozite şi taxe noi.

”Mă gândesc în primul rând la o mai bună colectare a veniturilor. Veniturile la bugetul de stat pot creşte printr-o mai bună colectare, iar instituţiile statului cu atribuţii în domeniu – şi mă refer în special la ANAF şi la instituţiile aflate în coordonarea ANAF şi a Ministerului de Finanţe şi nu numai – trebuie să îşi facă treaba, pentru că este anormal să obligi decidenţii politici să găsească soluţii care au impact sau aduc la buget câteva sute de milioane de euro şi având impact pe milioane de oameni, când tu, instituţie a statului cu rol de control, şi dacă îţi faci treaba mai bine poţi aduce la bugetul de stat miliarde de lei în plus. Deci la acest lucru ne gândim când spunem să creştem veniturile, să creştem colectarea, să avem venituri mai mari la bugetul de stat”, a mai afirmat Lucian Bode.

Acesta a spus că exclude ideea ruperii coaliţiei de guvernare dintre PNL şi PSD.

Articole recente

Sebastian Burduja anunță un memorandum pentru Valea Jiului

Ministrul Energiei anunţă o nouă eră pentru Valea Jiului, după semnarea unui memorandum cu American Biocarbon Delaware LLC

Secretar ungar de stat, la Oradea: În învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe

Bence Rétvári a explicat că în învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe, şi indiferent dacă cineva s-a născut pe o parte sau cealaltă a graniţei, poate învăţa aceleaşi lucruri despre literatura şi istoria maghiară.

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

Captură de 1,5 milioane de euro la vama Nădlac II

Ce au găsit polițiștii într-un TIR care mergea spre Republica Moldova

Mai multe articole de același fel

UDMR anunță acord electoral cu Alianţa Maghiară din Transilvania

În cadrul întâlnirii, părţile au convenit asupra necesităţii de a se uni pentru 2024 şi de a încheia un acord care să aibă în vedere provocările şi interesele cele mai importante ale comunităţii maghiare şi după anul 2025

Primarul din Baia Mare, dat în urmărire generală după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Marco Wermelinger, Doru Adrian Mihai şi Sorinel Mihai, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, pentru dare de mită, iar Nicolae Dan Trifa pentru complicitate la dare de mită.