fbpx
21.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTEKenyérkérdés

Kenyérkérdés

Publicat în

spot_img
spot_img

Gyermekkorom emlékeibôl tudom mostmár nagyon jól, hogy a kenyérkérdés nyitja a hálaadásban van. Csak úgy oldódik meg a mindennapi betevô problémája, ha az ember azt, amilye van, hálát adva kezeli. Csak így lehetett elég az a két kilós kenyér, amelyet minden nap meg kellett vásárolnunk, hogy hét tagú családunk ne maradjon soha éhen. Az asztali áldás nem maradt el, amikor együtt ültük körül az asztalt. Ezen módon ugyanis a kevés is lehet elég, míg a többlet vagy a felesleg sem vész kárba.

Az evangéliumi kenyérszaporítási történetek végén mindig összeszedték a maradékot. Nem hagyták ott. Nem dobták a szemétbe. Valaki még biztos, azt is elfogyasztotta. Most gondoljunk arra, hogy jóléti társadalmunk hogyan bánik a maradékokkal! Mennyi minden vész kárba nem csak élelembôl, hanem minden másból, amely talán használható lehetne, ha hálaadással élnek vele. Az idônket, az erôinket, a pénzünket, a ruházatunkat, az élelmünket, mindenünket hálaadásnak kell alávetnünk. Így élhetünk igazán jó, teljes és boldog életet.

Drótos Árpád, református lelkipásztor, 2023. augusztus 20., Manhattan

Articole recente

Geoparcul Țara Hațegului a fost revalidat ca sit UNESCO

Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, revalidat ca sit UNESCO

Antal Árpád cere ajutorul Ursulei Von Der Leyen în problema urșilor din țara noastră

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat că se va adresa Președintei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, pentru a extinde şi la urşii bruni proiectul său de revizuire în cazul lupilor.

ANM: Temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal, până spre finalul lunii octombrie

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în toată ţara.

CFR anunță condiţii speciale de circulaţie între staţiile Simeria – Arad, în perioada 22 – 28 septembrie 2023

O măsură necesară pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar de călători în perioada lucrărilor feroviare aflate în execuţie în staţia CF Ilteu.

Mai multe articole de același fel

Egy kis egyháztan

A templom megtísztítási történetének (János 2,13-22) nagyon fontos egyháztani következményei vannak. Felmerül a kérdés, hogy a Jézus Krisztus korabeli izraelita közösséget lehet-e az egyház valamilyen látható formájának tekinteni vagy annak tagjai csupán a láthatatlan egyház részei voltak?