fbpx
21.7 C
Cluj-Napoca
AcasăTransilvaniaCălugărul ardelean Csaba Böjte, distins cu Ordinul de Onoare al Ungariei în...

Călugărul ardelean Csaba Böjte, distins cu Ordinul de Onoare al Ungariei în semn de recunoaştere pentru sprijinul dat copiilor transilvăneni care trăiesc în condiţii grele

Publicat în

spot_img
spot_img

Călugărul franciscan Csaba Böjte a fost distins cu Ordinul de Onoare al Ungariei cu ocazia zilei întemeierii statului ungar. Ordinul i-a fost înmânat de preşedintele Ungariei, Katalin Novák, la Esztergom.

Csaba Böjte a fost distins în semn de recunoaştere pentru sprijinul dat copiilor transilvăneni care trăiesc în condiţii grele, pentru activitatea sa umanitară, pentru învăţăturile sale de mare impact care ajută la trăirea providenţei divine, precum şi pentru munca sa de o viaţă în serviciul consolidării spirituale a naţiunii maghiare.

Chiar şi cea mai mică viaţă în derivă reprezintă o valoare pentru poporul maghiar, fapt dovedit şi de distincţia pe care am primit-o azi – a declarat agenţiei ungare de presă MTI Csaba Böjte.

Csaba Böjte a declarat că distincţia primită îi spune că până şi cei mai defavorizaţi copii sunt valoroşi pentru naţiunea maghiară, deoarece statul maghiar apreciază faptul că el s-a aplecat să-i ajute pe aceşti copii.

El a adăugat că distincţia nu este o încurajare doar pentru el, ci pentru toată lumea, ca “să îndrăznim să batem la uşa caselor de la capătul satului şi să ne adresăm copiilor care trăiesc acolo, să îndrăznim să ne asumăm comunitatea de viaţă cu aceşti copii”, având încredere că ei vor deveni membri utili ai societăţii.

Călugărul franciscan a spus: “trebuie să ne privim unii pe alţii cu o privire creativă”, deoarece copiii se văd pe ei înşişi în oglinda ochilor adulţilor. “Dacă se uită în ochii mei şi vede că sunt încrezător că poate face ceva, el va porni, va începe să facă acel lucru” şi va fi realmente capabil să o realizeze. În continuare, el se va construi din micile experienţe ale succesului şi îşi va asuma sarcini din ce în ce mai mari. Acesta este calea dezvoltării noastre, a tuturor. “De aceea, cu această încredere trebuie să ne privim unii pe alţii, să ne privim naţiunea şi viitorul nostru.”

Vorbind despre proiectele sale, Csaba Böjte a spus că “ar vrea să treacă la modul de viaţă al bunicului”. El şi colegii săi au crescut aproape 6000 de copii şi au deja “aproape o mie de nepoţi”, nu doresc să primească alţi copii, ci mai degrabă să se ocupe de întreţinerea ulterioară a celor pe care i-au crescut, care şi-au croit deja un drum în viaţă.

Vreau să îi ajut pe copiii care au crescut în căminele fundaţiei să îşi întemeieze o familie, iar pe cei care au deja o familie, să-i ajut să nu îşi abandoneze soţiile sau soţii, să poată să-şi crească copiii aşa cum se cuvine – a spus el.

Articole recente

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Se deschid două puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria

Începând din 1 octombrie, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai - Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj

Cinci biserici romano-catolice din Transilvania, renovate cu fonduri din Ungaria, au fost sfinţite şi predate comunităților

Renovarea completă a clădirilor de patrimoniu, care aparţin Arhidiecezei Romano-Catolice Alba Iulia, a fost finalizată în acest an sub supravegherea Fundaţiei “Teleki László”, din Budapesta.

S-a deschis primul magazin online cu suveniruri din Maramureș

Producătorii locali și meșterii populari își pot promova și vinde produsele online pe shop.visitmaramures.ro

Mai multe articole de același fel

Péter Szijjártó, după întâlnirea cu Kelemen Hunor: Cu cât mai bune sunt relaţiile româno-ungare, cu atât mai bine este pentru comunitatea maghiară din Transilvania

Szijjártó a anunţat că perioada următoare va putea fi considerată ca perioada marilor construcţii comune, cu realizarea a două noi legături pe autostradă, finalizate până în 2025, respectiv 2030, după ce săptămâna trecută s-a încheiat acordul privind construcţia a două noi puncte de trecere a frontierei.