fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTO nouă creșă se va deschide la Blaj. 80 de copii pot...

O nouă creșă se va deschide la Blaj. 80 de copii pot fi îngrijiți aici. Altă creșă, va fi gata până la finalul anului 2025

Publicat în

spot_img
spot_img

Lucrările la noua creșă de pe strada Eroilor, din municipiul Blaj au fost finalizate. Investiția are o valoare de 4.884.069,79 lei, având o capacitate de 80 de locuri, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani.

Municipalitatea din Blaj dorește să mai construiască o nouă creșă, până la finalul anului 2025, aceasta având o capacitate de 40 de locuri.

Anunțul a fost făcut de către primarul Municipiului Blaj, Gheorghe Vasile Rotar, prin intermediul paginii de socializare.

„Noua creșă de pe strada Eroilor va funcționa începând din data de 11 septembrie, odată cu debutul anului școlar 2023/2024!

Creșa, care are o capacitate de 80 locuri, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani, a fost dată în administrarea Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj și va funcționa conform metodologiei aprobate de Ministerul Educației pentru anul școlar viitor.

Noua creșă de pe strada Eroilor este o investiție realizată pe fonduri europene, derulată prin intermediul Agenției de Dezvoltare Centru Alba. Valoarea totală a investiției este de 4.884.069,79 lei (cu TVA), din care contribuția de la bugetul local a fost de 1.961.015,56 lei (cu TVA).

Construirea noii creșe satisface, în mare parte, cerințele impuse de piața muncii, un domeniu aflat în expansiune în municipiul nostru, însă nu este suficientă pentru a răspunde tuturor cererilor din acest domeniu.

În acest sens, la Blaj va fi construită o a doua creșă, până la finalul anului 2025, în cadrul unui proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR).

Creșa va avea 40 de locuri și va fi construită în „Lunca Ciufudului”, lângă parcul de la intrarea în Tiur, într-un cartier, Veterani, aflat în plină dezvoltare imobiliară. Ea va deservi în special familiile cu copii mici din cartierele Berc, Izvoarele, Veza și localitatea aparținătoare Tiur, dar se va adresa tuturor părinților care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Blaj.

Investim în Blaj, investim în noi!”, a transmis edilul Municipiului Blaj, Gheorghe Rotar, prin intermediul paginii de socializare.

Articole recente

Pompierii din Orăștie au salvat un bărbat care a căzut de pe un pod, de la o înălţime de 5 metri

El a fost transportat în stare de conştienţă la spitalul din Orăştie, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Universitatea Politehnica Timișoara a investit, în cursul acestei veri, peste 600.000 de euro pentru pregătirea spațiilor de învățământ

Noul an de învățământ începe sub auspicii bune pentru cei peste 13.000 de studenți, dintre care aproape 3.000 în anul I.

Viktor Orbán: Ungaria nu va susţine Ucraina în niciun for internaţional dacă nu restabileşte drepturile minorităţii maghiare

Ucraina "hărţuieşte" de ani de zile şcolile ungare, cu scopul "de a le transforma în şcoli ucrainene, sau, dacă nu reuşesc, atunci vor să le închidă", a acuzat Orbán.

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind „oprirea risipei bugetare”

Faţă de forma lansată în consultare publică de Ministerul Finanţelor, au fost adoptate o serie de modificări

Mai multe articole de același fel