fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEADR Vest: Peste 525 de milioane de euro vor ajunge în județul...

ADR Vest: Peste 525 de milioane de euro vor ajunge în județul Hunedoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest au încheiat un acord de delegare a atribuțiilor din cadrul Programului Tranziție Justă. Conform acestuia, ADR Vest va prelua rolul de Organism Intermediar pentru „Prioritatea 2 a programului – Județul Hunedoara”.

Documentul strategic a fost semnat de ministrul Adrian Câciu, pe de o parte, și de Sorin Maxim, în calitate de director general al ADR Vest, pe de altă parte. ADR Vest va gestiona procesul de evaluare, selecție, contractare și implementare a proiectelor finanțate prin Programul Tranziție Justă în județul Hunedoara.

Programul de Tranziție Justă oferă sprijin populației, economiei și mediului zonele care au avut de suferit de pe urma închiderii minelor sau rafinăriilor și are ca obiectiv principal generarea de locuri de muncă durabile și sigure și sprijinirea unei diversificări economice durabile. Programul urmărește să faciliteze tranziția acestor zone spre neutralitatea climatică, cu respectarea principiului ”nimeni nu este lăsat în urmă”.

Programul are un buget total de 2,5 miliarde de euro, iar județului Hunedoara îi vor reveni peste 525 milioane de euro. Din această sumă, 446 milioane de euro reprezintă alocarea din partea Uniunii Europene prin Fondul pentru Tranziție Justă, iar 78,8 milioane e contribuția națională.

Celelalte județe care beneficiază de alocare financiară prin Programul Tranziție Justă sunt: Gorj, Dolj, Galați, Prahova și Mureș. În cele șase județe se preconizează că, până la finalul programului, vor fi create peste 11.000 de locuri de muncă.

Tranziția către un viitor cu emisii scăzute de carbon este o sarcină complexă. Companiile, angajații, mediul public și societatea în general vor trebui să colaboreze, să inoveze și să valorifice noi tehnologii, noi lanțuri valorice și noi moduri de lucru. Ne propunem ca împreună cu toți cei care vor dezvolta proiecte în județul Hunedoara să ne ridicăm la înălțimea acestor așteptări”, a declarat Adrian Mariciuc, director general adjunct al ADR Vest.

Pe site-ul ADR Vest a fost creată o secțiune dedicată cu informații relevante despre Programul Tranziție Justă.

Reamintim că până în 31 august e în consultare publică ghidul solicitantului pentru acțiunea „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului” – componenta „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă” din cadrul Programului Tranziție Justă 2021 – 2027.

Articole recente

Geoparcul Țara Hațegului a fost revalidat ca sit UNESCO

Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, revalidat ca sit UNESCO

Antal Árpád cere ajutorul Ursulei Von Der Leyen în problema urșilor din țara noastră

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat că se va adresa Președintei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, pentru a extinde şi la urşii bruni proiectul său de revizuire în cazul lupilor.

ANM: Temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal, până spre finalul lunii octombrie

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în toată ţara.

CFR anunță condiţii speciale de circulaţie între staţiile Simeria – Arad, în perioada 22 – 28 septembrie 2023

O măsură necesară pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar de călători în perioada lucrărilor feroviare aflate în execuţie în staţia CF Ilteu.

Mai multe articole de același fel

Rezultate excelente pentru proiectul care a promovat Parcul Natural Grădiștea Muncelului–Cioclovina

Scopul proiectului l-a constituit creșterea vizibilității și importanței Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina și Destinației Ecoturistice Țara Hațegului - Retezat, atât la nivelul comunităților locale, cât și la nivelul turiștilor, conștientizarea tinerei generații cu privire la importanța conservării mediului și crearea de facilități pentru vizitatori.