fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTECredincioșii romano-catolici din Transilvania, îndemnați să facă donații folosind cardul

Credincioșii romano-catolici din Transilvania, îndemnați să facă donații folosind cardul

Publicat în

spot_img
spot_img

În mai multe biserici romano-catolice din Transilvania sunt acceptate şi donaţii cu cardul, a transmis Stelian Veres, directorul economic al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia, către agenţia ungară de presă MTI.

Potrivit acestuia, posibilitatea ca credincioşii şi vizitatorii bisericii să poată face donaţii cu cardul bancar a fost introdusă pentru început la Catedrala Sfântul Mihail din Alba Iulia, respectiv în Cluj-Napoca la biserica Sfântul Mihail, biserica piaristă şi cea franciscană.

Acum, noul tip de donaţie este accesibil deja şi în biserica de la Şumuleu Ciuc, în biserica franciscană din Braşov şi în biserica romano-catolică din Satu Mare. La Şumuleu Ciuc, aparatul special a fost instalat chiar înainte de pelerinajul de anul acesta, însă publicaţia judeţeană “Hargita Népe” scrisese, anterior, că deocamdată îl folosesc puţine persoane.

Potrivit lui Stelian Veres Stelian, întrucât acest lucru încă mai este considerată a fi o noutate, cei care aleg să facă donaţii prin intermediul cardurilor bancare sunt în principal tinerii. “În orice caz, ideea a avut parte de o primire pozitivă de către credincioşi. În Alba Iulia, chiar şi pelerinii din străinătate sunt adesea uimiţi de cât de bună este ideea aceasta”, a spus directorul economic, adăugând că, potrivit feedback-urilor primite, în străinătate nu prea există astfel de posibilităţi.

Directorul economic a subliniat că arhidieceza nu obligă parohiile să monteze astfel de dispozitive, dar în cazul în care se doreşte aşa ceva, arhidieceza este cea care încheie contractul cu banca şi instalează dispozitivul care permite plata cu cardul bancar.

Terminalul POS este instalat de obicei la intrarea în biserici, unde credincioşii pot alege suma pe care doresc să o doneze – 5, 10 sau 50 lei – iar mai apoi să efectueze plata cu cardul lor bancar.

Potrivit motivării publicate pe portalul de ştiri comun al diecezelor romano-catolice transilvănene, Romkat.ro, prin montarea acestor dispozitive moderne, arhidieceza doreşte să se adapteze la faptul că tot mai puţine persoane mai poartă numerar în portofele.

Articole recente

Așa-zise ajutoare umanitare americane, întoarse din drum la Vama Petea

Ce au găsit în camion inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului

Spectacole-studio, în octombrie, la Teatrul Szigligeti din Oradea

Pentru luna următoare, Teatrul Szigligeti Oradea a programat mai multe spectacole la Sala Transilvania. Instituția de teatru maghiar folosește noul spațiu din luna martie a acestui an.

S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea unui tronson din „Centura mică” a Timișoarei

Este vorba despre un tronson cu pornire de pe DJ 593, raza localității Șag, până la intersecția cu DJ 591 A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km.

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Mai multe articole de același fel