fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăTransilvaniaA doua ediție a festivalului Taste of Transylvania promovează ingredientele şi tradiţiile...

A doua ediție a festivalului Taste of Transylvania promovează ingredientele şi tradiţiile gastronomice specifice Transilvaniei

Publicat în

spot_img
spot_img

A doua ediţie a festivalului gastronomic Taste of Transylvania se va desfăşura şi în acest an în satul de vacanţă Boroş, din comuna Lunca de Sus, organizatorii anunţând, cu această ocazie, şi prezentarea celui mai mare spectacol de drone din România.

Potrivit unui comunicat de presă, la festival vor fi folosite doar ingredientele specifice Transilvaniei.

„Evenimentul din acest an va avea loc între 14 şi 17 septembrie la acelaşi locaţie ca şi anul trecut, adică în peisajul pitoresc oferit de Satul de vacanţă Boroş din Lunca de Sus. Esenţa festivalului a rămas promovarea şi ocrotirea ingredientelor şi tradiţiilor gastronomice specifice acestei regiuni. Organizatorii au legat această idee cu conceptul low waste, ceea ce înseamnă că expozanţii şi speakerii au o listă de ingrediente interzise. Lista include fructele de mare, fructe şi legume exotice, avocado-ul şi orice ingredient care nu este deloc specific sau tradiţional în Transilvania. În schimb, este încurajată folosirea ingredientelor locale, astfel reducând amprenta ecologică a festivalului”, se arată în comunicatul citat.

Totodată se menţionează că „festivalul constituie o verigă importantă în ceea ce priveşte planul de a pătrunde pe harta gastronomică internaţională”.

În acest an Taste of Transylvania va avea şi o zi dedicată profesioniştilor, în cursul zilei de 14 septembrie fiind aşteptaţi la Boroş reprezentanţii industriei HoReCa şi a altor industrii similare.

Pe lângă scena principală, în acest an se construieşte o scenă adiţională, pe dealul din incinta satului de vacanţă, unde vor avea loc prezentări gastronomice şi programe culturale conexe.

„Vom avea două locaţii nou-nouţe, prima se numeşte Bucuria în bucate şi reprezintă o idee care, din câte ştim noi, încă nu a fost realizată în această regiune. În această locaţie 50 de bucătari, împărţiţi în grupuri de patru, vor găti un meniu, fiecare grup continuând munca grupei anterioare. Scopul acestei iniţiative este de a oferi o oportunitate de colaborare bucătarilor care încă nu au avut ocazia de a lucra împreună”, a explicat Adorján Trucza, organizatorul principal al festivalului, citat în comunicat.

Unul dintre programele cele mai spectaculoase ale festivalului din acest an va fi, potrivit organizatorilor, cel mai mare spectacol cu drone din România, la care vor participa 320 de drone.

O altă noutate a festivalului este „barul de şampanie”, un loc amenajat pe un vârf din apropierea satului de vacanţă unde „oaspeţii se vor putea bucura de o panoramă uluitoare şi vor putea relaxa cu un pahar de şampanie sau vin”.

Articole recente

S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea unui tronson din „Centura mică” a Timișoarei

Este vorba despre un tronson cu pornire de pe DJ 593, raza localității Șag, până la intersecția cu DJ 591 A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km.

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Se deschid două puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria

Începând din 1 octombrie, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai - Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj

Cinci biserici romano-catolice din Transilvania, renovate cu fonduri din Ungaria, au fost sfinţite şi predate comunităților

Renovarea completă a clădirilor de patrimoniu, care aparţin Arhidiecezei Romano-Catolice Alba Iulia, a fost finalizată în acest an sub supravegherea Fundaţiei “Teleki László”, din Budapesta.

Mai multe articole de același fel

Péter Szijjártó, după întâlnirea cu Kelemen Hunor: Cu cât mai bune sunt relaţiile româno-ungare, cu atât mai bine este pentru comunitatea maghiară din Transilvania

Szijjártó a anunţat că perioada următoare va putea fi considerată ca perioada marilor construcţii comune, cu realizarea a două noi legături pe autostradă, finalizate până în 2025, respectiv 2030, după ce săptămâna trecută s-a încheiat acordul privind construcţia a două noi puncte de trecere a frontierei.