fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORDin Bihor la New York | Veșminte din creația designerului Dorin Negrău...

Din Bihor la New York | Veșminte din creația designerului Dorin Negrău în dialog cu costume din colecția Muzeului Țării Crișurilor

Publicat în

spot_img
spot_img

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Centrul Tradițional de Conectare la Viața Simplă – Husasău de Tinca, Asociația „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor”, Muzeul Național al Țăranului Român – București și Muzeul Satului Bănățean – Timișoara, finisajul expoziției DIN BIHOR LA NEW YORK. Veșminte din creația  designerului Dorin Negrău în dialog cu costume din colecția Muzeului Țării Crișurilor.

Evenimentul va avea loc joi, 31 august 2023, orele 12.00, la sediul Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr.1/A), sala de expoziții temporare de la etajul III.

Expoziția este rezultatul unui parteneriat încheiat de instituția muzeală orădeană cu designerul Dorin Negrău și prezintă o suită de costume tradiționale românești, din patrimoniul Muzeului Țării Crișurilor, și de veșminte contemporane cu ornamente de inspirație, de asemenea, tradițională, aparținând renumitului creator.

La finisajul expoziției va participa un grup de copii, elevi în clasa a III-a D la Școala Gimnazială „Oltea Doamna”, reuniți în ultimele zile de vacanță de doamna învățătoare Cristiana Vidican. Activitatea presupune întâlnirea cu creatorul Dorin Negrău, vizitarea expoziției, iar sub îndrumarea muzeografilor Secției de Etnografie se va desfășura un atelier de cusut ornamente tradiționale și o prezentare a semnificațiilor semnelor și simbolurilor românești folosite de strămoșii noștri.

Partea finală a întâlnirii va oferi prilejul copiilor prezenți să simtă emoțiile unei defilări pe covorul roșu prezentându-și fiecare vestimentația tradițională.

Articole recente

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în şase judeţe, până luni dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru şase judeţe, valabilă de duminică după-amiaza până luni dimineaţa, şi o atenţionare Cod galben pentru 10 judeţe, valabilă până luni dimineaţa

Doi morți în urma unei explozii urmate de incendiu într-un apartament din Sibiu

O explozie s-a produs duminică dimineaţă într-un apartament situat la parterul unui bloc din Sibiu, zeci de persoane fiind evacuate. În apartament au fost găsite două persoane decedate.

Templom és egyház

A Szentlélek személyekre történô kitöltetése az elsô Pünkösd után minden keresztyén jutalma.

Începe toamna astronomică

CÂND SE TRECE LA ORA DE IARNĂ

Mai multe articole de același fel

Protest spontan la Mina Băiţa din județul Bihor

Minerii de la Mina Băiţa, judeţul Bihor, au declanşat, joi, un protest spontan şi refuză să intre în şut, din cauză că promisiunile privind achitarea drepturilor salariale nu au fost respectate de angajator