fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIERezultate excepţionale pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Informatică

Rezultate excepţionale pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Informatică

Publicat în

spot_img
spot_img

România se menţine pe locul al II-lea în clasamentul mondial alcătuit în funcţie de numărul total de medalii obţinute la Olimpiada Internaţională de Informatică (IOI), cu trei medalii de argint şi una de bronz câştigate anul acesta, a transmis, duminică, Ministerul Educaţiei.

La Szeged, Ungaria, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a 35-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, ediţie la care au participat 351 de concurenţi din 90 de ţări.

Şi anul acesta, echipa României a reuşit un rezultat extraordinar – 3 medalii de argint şi o medalie de bronz au intrat în palmaresul ţării, prin efortul unor tineri excepţionali: Alexandru-Raul Todoran, Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”, Orăştie – medalie de argint; Luca Perju-Verzotti, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, Bucureşti – medalie de argint; Andrei-Robert Ion, Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti – medalie de argint; Alexandru Luchianov, Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti – medalie de bronz”, precizează ministerul într-o postare pe Facebook.

Astfel, România continuă să se menţină pe locul al doilea în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 127 de medalii (33 aur, 58 argint, 36 bronz), la egalitate cu Polonia, pe primul loc aflându-se China.

Echipa României a fost condusă de către reprezentanţii Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică (SEPI): prof. Dan Pracsiu – Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, Vaslui, Team Leader, şi Tamio Vesa Nakajima, doctorand, Universitatea Oxford, UK – Deputy Leader.

„Trebuie să remarcăm şi ascensiunea în Hall of Fame a lui Alexandru Luchianov. Cu patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică, el devine unul dintre cei mai titraţi români în istoria acestei competiţii, plasându-se pe locul 29 în clasamentul mondial Hall of Fame. De-a lungul participărilor noastre la IOI, doar 2 români au reuşit să obţină rezultate mai bune”, menţionează Ministerul Educaţiei.

Articole recente

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în şase judeţe, până luni dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru şase judeţe, valabilă de duminică după-amiaza până luni dimineaţa, şi o atenţionare Cod galben pentru 10 judeţe, valabilă până luni dimineaţa

Doi morți în urma unei explozii urmate de incendiu într-un apartament din Sibiu

O explozie s-a produs duminică dimineaţă într-un apartament situat la parterul unui bloc din Sibiu, zeci de persoane fiind evacuate. În apartament au fost găsite două persoane decedate.

Templom és egyház

A Szentlélek személyekre történô kitöltetése az elsô Pünkösd után minden keresztyén jutalma.

Începe toamna astronomică

CÂND SE TRECE LA ORA DE IARNĂ

Mai multe articole de același fel