fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNEUngaria cere Austriei să nu se opună aderării României la Spaţiul Schengen

Ungaria cere Austriei să nu se opună aderării României la Spaţiul Schengen

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, a cerut ferm Austriei să nu mai obstrucţioneze aderarea României la Spaţiul Schengen.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute vineri, la Timişoara, împreună cu ministrul român al transporturilor, Sorin Grindeanu, şeful diplomaţiei ungare a relatat că între cele două ţări există zece legături rutiere care deocamdată pot fi ţinute deschise doar o zi pe săptămână, pentru că României nu i s-a permis încă aderarea la Spaţiul Schengen.

“Prin urmare, aş dori să rog prietenii noştri austrieci, în mod politicos, dar ferm – ca să nu zic că îi somez – să nu obstrucţioneze aderarea României la Spaţiul Schengen, în această toamnă”, a declarat oficialul ungar. Ministrul şi-a exprimat, totodată, speranţa că decizia în această privinţă se va baza pe fapte reale.

Péter Szijjártó a declarat că este în interesul naţional al Ungariei ca România să adere cât mai curând posibil la Spaţiul Schengen.

Acest lucru ar însemna zece noi puncte de trecere a frontierei, iar astfel nu va mai fi nevoie să aşteptăm niciunde la graniţă, a subliniat ministrul.

Szijjártó a subliniat că România este a treia cea mai importantă piaţă de export a Ungariei şi o locaţie populară pentru investiţii cu capital maghiar, în plus, ambele ţări au comunităţi naţionale care trăiesc pe teritoriul celeilalte.

“Este timpul să nu mai deranjăm relaţia dintre cele două ţări prin controlul de la frontieră”, a spus ministrul ungar de externe.

Articole recente

FORM/ University- o experiență studențească de neuitat

La începutul acestei veri echipa FORM/ din Cluj-Napoca a venit cu o idee minunată...

Primăria Timişoara a câştigat procesul cu proprietarii Ştrandului termal și va primi 7,5 milioane de lei

Primăria Timişoara a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un proces cu proprietarii Ştrandului termal de pe malul Canalului Bega, care nu mai plăteau chirie de aproape zece ani

Concert de deschidere a turneului internațional „Carmen Sylva – 180”, la Castelul Peleș din Sinaia

Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile

„Crai Nou”, la Sibiu Opera Festival

„Crai Nou” de Ciprian Porumbescu a fost prima operetă românească cultă, a cărei premieră absolută a avut loc pe 27 februarie 1882, în Brașov.

Mai multe articole de același fel